Türkiye’den Somali’ye Yardım Eli: 3 Bin Tonluk İyilik Gemisi Yola Çıktı

AFAD koordinasyonunda Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan 3 bin tonluk insani yardım malzemesi taşıyan gemi, Mersin Limanı'ndan Somali'ye gönderildi.

Türkiye, Somali'de yaşanan iç çatışmalar ve sel felaketleri nedeniyle zor günler geçiren halka yardım eli uzatmaya devam ediyor. Somali’de geçtiğimiz mayıs ayından itibaren aralıklarla devam eden sel felaketleri, ülkenin insani şartlarını daha da kötüleştirirken Türkiye, Somali halkını yalnız bırakmıyor. AFAD koordinasyonunda Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan yaklaşık 3 bin ton yardım malzemesi, Somali’ye gönderildi.

3 Bin Ton Yardım Malzemesi Somali'ye Ulaştı

Hazırlanan 130 bin gıda kolisi, un, şeker, makarna, pirinç ve çeşitli temel ihtiyaç malzemeleriyle dolu "İyilik Gemisi", Mersin Limanı’ndan Somali'ye uğurlandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, yardım gemisinin yaklaşık bir hafta 10 gün içinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaşacağını belirtti. Memiş, Türkiye'nin 2016 yılından bu yana Somali'ye 60 bin tonun üzerinde insani yardım gönderdiğini de vurguladı.

"Her Zaman Yanınızdayız"

AFAD Başkanı Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sadece kendi vatandaşlarına değil, dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya gayret ettiğini ifade etti. Memiş, "6 Şubat'taki asrın felaketinin ardından yaptığımız iyileştirme operasyonlarıyla olduğu gibi, Somali halkının da yanında olmaya devam ediyoruz," dedi.

Gönül Coğrafyasına Yardımlar Devam Ediyor

Memiş, Somali’nin yanı sıra Sudan, Bangladeş, Libya, Afganistan, Pakistan ve Gazze gibi pek çok bölgede de insani yardımların devam ettiğini belirtti. Gazze’ye yapılan yardımları önemseyen Memiş, Türkiye’nin Gazze’ye 80 bin ton insani yardım ulaştırdığını söyledi.

Yardım malzemelerini taşıyan gemi, dualar eşliğinde Mersin Limanı'ndan Somali’ye doğru yola çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Belediyeden örnek proje: Sokak köpekleri iş sahibi oldu
Türkiye'nin İlk Pandemi Hastanesi Kaderine Terk Edildi: Heybeliada Sanatoryumu Ne Olacak?
Kasa kasa patatesi çöpe döktüler
CHP'li belediye başkanı SGK borçlarına karşılık camiyi teklif etti
Palamut ve kılıç balığı bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü