Türkiye'nin Nijer'de Fistül hastalığıyla mücadele projesi

Nijer'de kurulacak Fistül hastalığıyla mücadele merkezi ve kadınları sosyal hayata entegre projesi Afrika için umut olacak

ADDİS ABABA (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki Nijer ziyareti sırasında gündeme gelen "Fistül" hastalığıyla mücadele projesi hayata geçiriliyor. 

Fistül hastalığı ile mücadele merkezi ve kadınların sosyal hayata entegresi projesinin ihalesi tamamlandı. Nijer hükumetinin sağladığı 3 dönümlük arazi üzerine kurulacak tesislerde, yoğunlukla kadınlarda görülen Fistül hastalığıyla mücadele edilecek. Projeyle kadınların çalışma hayatına katılımını sağlayacak eğitim verilecek. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen proje kapsamında başkent Niamey'de bir de ana çocuk sağlığı merkezi açılacak. 

Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy, söz konusu projenin, Türkiye’nin Afrika’daki fistül hastası kadınları tedavi etme ve yeniden sosyal hayata entegre etme yönündeki ilk projesi olduğunu belirtti. 

Afrika genelinde 2 milyondan fazla kadında bulunduğu ifade edilen Fistül hastalığı, kıtada sıtmadan sonra en yaygın hastalık olarak biliniyor. 

Fistül hastalığına yakalanan kadınlar toplumdan çoğu kez dışlanıyor. Afrika'da her yıl 100 bine yakın kadın hastalığa yakalanıyor. 

Fistül hastalığı, kadınlarda makat bölgesinde iltihaplanma sonucu oluşuyor. 

Sağlık Haberleri

Çocukların Duygusal Sorunlarına Kum Terapisi Çözümü
Her 8 Saniyede 1 Kişi KOAH Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Bebekler tehdit altında: RSV virüsü nedir?
Acil Servislerdeki Yoğunluk Sağlık Sistemini Zorluyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 2024’te 46 Bin Olağan, 7 Bin Olağan Dışı Denetim Gerçekleştirdik