Türkiye'yi Konya temsil edecek

Konya, uluslararası projelerle şehir içi ulaşımda örnek olmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği'nin EIT Urban Mobility RAPTOR Programı'na katılarak, çok modlu ulaşım deneyimini iyileştirmeye yönelik projeler geliştiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’ne bağlı EIT Urban Mobility'nin 2024 yılı RAPTOR Programı'na katılmaya hak kazandı. Bu program, şehirlerin kentsel hareketlilik zorluklarına hızlı çözümler bulmak amacıyla oluşturulan bir yarışma. Avrupa genelinde 13 şehrin seçildiği programda Türkiye’den yalnızca Konya yer aldı.

Konya'daki proje, yaya ve bisikletli ulaşımın toplu taşıma ile entegrasyonunu artırmayı hedefliyor. "Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi" başlıklı proje kapsamında, yerli ve yabancı 16 startup başvuru yaptı. Projede, İsveçli NUDGD firması, kişiselleştirilmiş bilgilendirme ve davranış tasarımı teknikleri ile çok modlu ulaşımın faydalarını göstermek üzere seçildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Tanıtıldı

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda proje, Konya halkına tanıtıldı. Bu yılki teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olan etkinlikte, "Şehri birlikte yaşayalım" sloganı ön plana çıkarıldı. Konya'da seyahat etmenin akıllı ve sürdürülebilir yönleri hakkında Zafer Meydanı’ndaki küp ekran, Büyükşehir’in sosyal medya hesapları ve Konya Mobil Uygulaması gibi platformlarda detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

5 Aylık Proje ile Davranış Değişikliği Hedefleniyor

Geçtiğimiz ağustos ayında başlayan proje, 5 ay sürecek. Kişiselleştirilmiş bilgilendirme ve teşvik yöntemleri ile halkın birden fazla ulaşım modunu kullanarak seyahat etmesi teşvik edilecek. Anketler ve farkındalık çalışmaları ile toplu ulaşımda çok modlu deneyim artırılmaya çalışılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya’da Avrupa Hareketlilik Haftası’na Özel Etkinlikler Başladı
Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni ve Şehitlik Ziyareti
Meram'da Çöp Kamyonunun Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti
Karapınar'da kalp krizi geçiren hasta, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi