TÜRKSAT'tan İsrail Menşeli Siber Güvenlik Ürünleri İddialarına Yalanlama

TÜRKSAT, bazı kamu kurumları ve şirketlerin İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığına yönelik iddiaları yalanladı. Şirket, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanmadığını belirtti.

TÜRKSAT, bir gazetede yer alan ve aralarında TÜRKSAT'ın da bulunduğu bazı kamu kurumları ile şirketlerin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığına ilişkin haberleri yalanladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıkça belirtildi.

"Doğrudan İsrail Menşeli Ürün Kullanılmamaktadır"

TÜRKSAT, yayımladığı açıklamada, Türkiye'nin dijital dönüşümüne büyük katkılar sağladığını vurguladı. E-Devlet Kapısı ve diğer büyük projelerde önemli rol üstlenen TÜRKSAT, artan siber tehditlere karşı altyapılarını yerli ve yabancı yatırımlarla koruduklarını ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizce artan siber tehditlere karşı altyapıları korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak için çeşitli ürün ve hizmetler sunulmaktadır. Bu kapsamda uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımı yapılmış olup doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır."

"Devletimizin Güvenlik Öncelikleri Dikkate Alınıyor"

TÜRKSAT, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgularken, faaliyetlerini devletin güvenlik konsepti ve uluslararası alandaki hassasiyetleri doğrultusunda sürdürdüğünü belirtti. Şirket, kamuoyuna saygıyla şu çağrıyı yaptı:

"Gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere itibar edilmemesi, Şirketimizin devletimizin güvenlik konsepti, uluslararası alandaki hassasiyetleri ve önceliklerini göz önünde bulundurarak faaliyetlerini yürüttüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TÜRKSAT'ın bu açıklamasıyla, kamuoyunda gündem olan iddiaların gerçeği yansıtmadığı net bir dille ifade edilmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

13 Ekim'de Ankara’nın bazı sokak ve caddeleri trafiğe kapatılacak
Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor