TYB Konya'da D. Mehmet Doğan'ı Anma Programı ve Kütüphane Açılışı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 30. yıl etkinlikleri kapsamında D. Mehmet Doğan'ı anmak ve onun adını yaşatmak amacıyla düzenlediği programda yeni bir kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Karatay Belediyesi ve Konya İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, TYB Konya Şubesi Kültür Evi'nde gerçekleşti. Etkinlik, D. Mehmet Doğan Kütüphanesi'nin kurdele kesimi ile başladı. Açılışa yoğun ilgi gösterildi. Kütüphane açılışının ardından hafız Ali Kıyak tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve ardından Mevlid programı gerçekleştirildi.

Katılımcılardan Anma Mesajları

Programda konuşan Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, D. Mehmet Doğan'ın isminin kütüphaneye verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cenab-ı Hak, ona ve tüm geçmişlerimize rahmetiyle muamele eylesin" ifadelerini kullandı. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise Doğan'ın edebiyat dünyasındaki etkisini vurgulayarak, "Kelimelerin efendisi D. Mehmet Doğan, Türkçeyi yeniden yorumlayarak kültürel mirasımıza sahip çıkan bir şahsiyet olmuştur" dedi.

D. Mehmet Doğan’ın Ailesinden Duygusal Paylaşımlar

D. Mehmet Doğan’ın oğlu Sait Melih Doğan, babasının Konya’yı çok sevdiğini belirterek, "Babam, burada insanlarla birlikte olmayı çok severdi" dedi. Ayrıca, Doğan'ın hastalığı süresince bile çalışma azmini kaybetmediğini ifade etti.

Efsane Başkanın Vurguları

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Halil Ürün, D. Mehmet Doğan’ın rol model olmasını gerektiğini belirterek, "Anadolu'yu karış karış gezerek bir tebliğ ve irfan hareketinin başlatıcısı olmuştur" dedi.

Duygu Dolu Anlar ve İkramlar

Programın sonunda katılımcılara D. Mehmet Doğan'ın anısına irmik tatlısı ikram edildi. Katılımcılar, bu ikramla birlikte Doğan’ı dualarla yâd ederek anısını yaşatmanın mutluluğunu paylaştılar.

Etkinlik, katılım belgelerinin takdimi ve D. Mehmet Doğan’ın anısına yapılan dualarla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Büyükşehir'in eğitim desteği başvuruları başladı! İşte detaylar
Karatay Belediyesi yüzde 40'ı peşin, 8 taksitle ev satıyor
Konya'da Tarihi Hafta Başladı! İlk Ziyaret Büyükşehir'e
İlk Dersi Konya Büyükşehir'den Aldılar
Konya'nın meraları da dönüşüyor