Uğur İbrahim Altay, Lahey'de Adalet Çağrısında Bulundu

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) 2024 Dünya Konseyi, Lahey’de gerçekleştirilirken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu.

Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen UCLG 2024 Dünya Konseyi’nde, Başkan Altay, son bir yılda yaptığı çalışmalarla birlikte, özellikle İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki zulmüne dikkat çekti. Açılış konuşmasında, “İsrail'i durdurmazsak tüm dünya geri dönülemez bir savaşın ortasında kalacak,” diyen Altay, uluslararası hukukun önemine vurgu yaptı.

Savaş ve Soykırımlar Karşısında Durma Çağrısı

Altay, dünya genelinde devam eden savaşların ve soykırımların karşısında en güçlü şekilde duracaklarını belirtti. “İsrail rejimi, sistematik saldırılarıyla, kadın ve çocukların da içinde bulunduğu on binlerce masumu katletmeye devam ediyor,” diyen Altay, Birleşmiş Milletler’i yok sayan bu canilere karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Netanyahu’nun Yargılanması İçin Harekete Geçilmeli

Başkan Altay, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde Netanyahu hakkında başlatılan yargılama sürecinin sonuçlandırılmasını talep etti. “Gazze’deki soykırım uzuyor. 2009’da yapılan başvurulara rağmen, İsrail’deki hiçbir yetkili için karar alınmadı,” diye konuştu. Bu durumun, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı anlamına geldiğini vurguladı.

Birlikte Çalışarak Değişim Yaratmalıyız

Konuşmasının sonunda, Altay, “Ölenlerin sizinle aynı ırktan olmaması, adaletten uzaklaşmanızı gerektirmemeli,” diyerek tüm dünyayı bir kez daha harekete geçmeye çağırdı. “Bu düzen böyle sürmeyecek. Soykırımları anmak için müzeler yapmaktansa, barış için somut adımlar atmalıyız,” ifadelerini kullandı.

Kardeş Şehir Anlaşması ve Uluslararası Temaslar

UCLG Dünya Konseyi sırasında, Ekvador'un Pichincha Eyaleti ile kardeş şehir ilişkisi başlatan protokole imza atan Başkan Altay, ayrıca Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı da ziyaret etti. “Yerel eylemin gücüyle dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

KONYARAY Banliyö Hattı İçin Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi Taşınıyor
Bahçeden topladıkları mantar yaşlı çifti hastanelik etti
Yüzde 45 artışla Meram'ın 2025 bütçesi onaylandı
Afyonkarahisar-Konya yolunda yolcu otobüsü şarampole devrildi: 21 kişi yaralı
Konya'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi