Ukraynalı sara hastası, Türkiye'de sağlığına kavuştu

Ukrayna, Rusya, Macaristan, İsrail ve Almanya'daki tedavi seçeneklerindeki risk nedeniyle Türkiye'ye gelen Aleksandır Sheretun, Medicana International İstanbul Beylikdüzü Hastanesi'nde geçirdiği beyin ameliyatının ardından sara hastalığından kurtuldu

İSTANBUL (AA) - Ukrayna, Rusya, Macaristan, İsrail, Almanya'daki tedavi seçeneklerindeki risk nedeniyle Türkiye'ye gelen sara hastası Ukraynalı Aleksandır Sheretun, Medicana International İstanbul Beylikdüzü Hastanesi'nden geçirdiği beyin ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 3 yıl önce sara nöbetleri geçirmeye başlayan 45 yaşındaki Ukraynalı Aleksandır Sheretun'a, ülkesinde sol beyinde tümör teşhisi konulurken, ameliyat tehlikeli olacağı gerekçesiyle nöbet önleyici ilaçlar verildi. Bu sürede Sheretun'un beynindeki tümör büyümeye devam ederken, sara nöbetleri daha sık gelmeye başladı.

Nöbet önleyici ilaçlar etkisiz kalınca ve kendisine "ameliyat yapılamaz" denilince Rusya'ya giden Sheretun, ameliyatın ardından kalıcı sakatlık ve felç olasılığı nedeniyle Rusya'da beyin ameliyatı olmayı kabul etmedi. Macaristan'da ameliyat yapılamayacağını öğrenen Sheretun, daha sonra İsrail'de tedavi şansını denemek istedi. Burada da tümörün yüzde 60'ının alınabileceği, ancak konuşmasının daha da bozulacağı, Almanya'da ise ameliyatın riskli ve tehlikeli olacağını öğrenen Sheretun, Ukrayna'daki bir nöroloji profesörü tarafından Türkiye'ye yönlendirildi.

Aleksandır Sheretun, ağustosta beyindeki tümöre bağlı dirençli epilepsi tedavisi için Medicana International İstanbul Beylikdüzü Hastanesi'ne yatırıldı. Tıbbi testler ve muayenesinin ardından Sheretun'un konuşamadığı ve konuşulanı anlamadığı, sağ kol ve bacağında güç kaybı (hemiparezi) ve duyu kaybı tespit edildi. Sheretun'un beynin sol tarafındaki tümörün ameliyatla alınması için konsey kararı alındı.

Tümör ve sara nöbetleri için planlanan beyin ameliyatı, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Hidayet Akdemir ve Op. Dr. Türker Karancı, anestezist Dr. Şener Demiroluk oluşan ekip tarafından 6 saatte gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Akdemir, hastanın beyninin sol tarafında (insular) yavaş büyüyen tümörün, beynin derin yapılarından (hipokampus amigdalayı) tuttuğunu, bu nedenle sara nöbetlerinin sıklaştığını ve ilaçlara dirençli hale geldiğini anlattı.

Ameliyatla tümörü aldıklarını ifade eden Akdemir, ameliyat sonrası beyindeki tümöre bağlı basınç ortadan kalkınca, hastanın konuşmasının düzeldiğini, kolundaki ve bacağındaki felçlerin iyileştiğini, sara nöbetlerinin önlendiğini belirtti.

AA

Sağlık Haberleri

Bilinçsiz Vitamin Kullanımı Sağlığı Tehdit Ediyor
Türkiye’nin Sağlık Ordusuna 1616 Yeni Hekim Katıldı
Mangal yapmak isterken kendini yaktı
Geçmeyen Ağız Kokusuna Dikkat: Altta Yatan Hastalık Olabilir
Gazze Kemal Adwan Hastanesi Müdürü Safiya’nın gözaltına alınmasına kınama