Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz bir oyunun farklı tarafları değil, tamamlayıcılarıyız. Oyun belli. Oyun, ülkemizin istikrarlı bir şekilde geleceğe büyüyerek yürümesidir"- "Sadece Bursa'yı değil ülkemizin her yerini geliştirmek zorundayız. 81 ili, 80

BURSA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz bir oyunun farklı tarafları değil, tamamlayıcılarıyız. Oyun belli. Oyun, ülkemizin istikrarlı bir şekilde geleceğe büyüyerek yürümesidir." dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelen Arslan, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi anlamında Türkiye'nin kalbi, merkezi olan Bursa'nın ihracat, Ar-Ge rakamlarından çok memnun olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın direktifleriyle hayata geçirdikleri projelerin, Bursa'ya ve kentin ticaret hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade eden Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün ardından İstanbul-İzmir Otoyolu'nun ilk etabı olan İstanbul-Kocaeli-Yalova ve Bursa etabının açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Arslan, vatandaşın seyahatlerini çok daha konforlu hale getirmenin kendileri açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Ancak yaptığımız projeleri sadece insanların seyahat konforuna indirgemek bir o kadar haksızlıktır. Biz diyoruz ki projeler insanımızın hayatını kolaylaştırmalı ama aynı zamanda bölgenin sanayisinin, endüstrisinin, ticaretinin büyümesinin lokomotifi olarak bu projeler ilave ticaret hacmi, ilave yatırım oluşturmalı." değerlendirmesinde bulundu.

BTSO üyeleriyle gerçekleştirdikleri toplantıda önemli konuları ele aldıklarının anlatan Arslan, şunları ifade etti:

"Peki Bursa 2023 hedeflerine yürürken ne istiyor? Bir, lojistik merkez istiyor. İki, demir yoluyla denize bağlanmak istiyor ve sadece Gemlik'ten değil Bandırma'dan da yani çift taraflı bağlanmak istiyor. Yaptığı üretimi deniz aşırı ülkelere gönderebilmek, ihracatını kolaylaştırabilmek, lojistiğini kolaylaştırabilmek, taşımadan kaynaklı maliyetini düşürebilmek adına, istediği projeler tam da bizim ortaya koyduğumuz projeler."

- "Bugünlerde ihalesini yapmış olacağız"

Arslan, kenti denize bağlamak için Gemlik'e, Bursa ile Bandırma arasında, hızlı tren veya konvansiyonel tren bağlantılarıyla yük taşımacılığının da gerçekleştirilebileceği demiryolu yapacaklarını aktararak, yine Bursa-Bilecik-Ankara hızlı tren projesinin de bitirilmesi için çalışmalarının hızla sürdüğünü vurguladı.

Yenişehir sonrası Bilecik'e kadarki kısımda heyelanlı alanlardan dolayı gerçekleştirdikleri proje düzeltme çalışmasının da bitirilmek üzere olduğunu dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünlerde inşallah onun da ihalesini yapmış olacağız. Böylece de demiryolu bağlantısını Bursa'nın çevresine doğu-batı aksında, kuzey-güney aksında pekiştirir hale getirmiş olacağız. Bununla birlikte biz eğer Gemlik'e demiryolu bağlantısını sağlıyorsak aynı zamanda o bölgede bir lojistik merkez ihtiyacı olacak. Çünkü yükleri limanlara götürdüğünüzde limandan deniz aşırı ülkelere gönderebilmek veya gelen yükü oradan Bursa'ya aktarmak için lojistik merkezi ihtiyacı vardı ki onun da çalışmalarını böylece başlatmış oluyoruz. Bunun Bursa ve Bursa'nın sanayisi için çok önemli olduğunu bilmiyoruz. Bunu bugün masaya yatırdık."

- "Oyunun farklı tarafları değil, tamamlayıcılarıyız"

Arslan, Türkiye'nin hedeflerinin büyük olduğunu, bunlara ulaşmak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"2023 hedeflerine yürürken bu hedefleri gerçekleştirmenin olmazsa olmazı Bursa'nın sanayisinin çok daha fazla büyümesi çok daha fazla gelişebilmesi. 2023 hedeflerinin de hayal, ütopik olmadığını bugün BTSO'da arkadaşlarla bütün bu konuları masaya yatırdığımızda gördük. Yerelde Büyükşehir Belediyemizin, özel sektörün yaptıkları, kamu olarak da bizim yaptıklarımız birbiriyle örtüşür birbirini tamamlarsa başarılı sonuçlar elde ederiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz bir oyunun farklı tarafları değil, tamamlayıcılarıyız. Oyun belli. Oyun, ülkemizin istikrarlı bir şekilde geleceğe büyüyerek yürümesidir. Bu oyunu gerçekleştirirken de hep beraber hareket ediyoruz. Hep beraber hareket edeceğiz. İnşallah başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Sadece Bursa'yı değil ülkemizin her yerini geliştirmek zorundayız. 81 ili, 80 milyonu birbirinden ayırmadan ülkemizi 2023 hedeflerine ve sonrasına taşıyabilelim. İşte burada bugün çok verimli bir çalışma yapılmış oldu. Bundan sonra da bu çalışmaların semerelerini görmüş olacağız."

Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonunu (KASDEF) da ziyaret eden Arslan, Bağlarbaşı Meydanı'nda halkla buluştu. Bakan Arslan, vatandaşlardan 16 Nisan'daki referandumda "Evet" oyu kullanmalarını istedi.

AA

Türkiye Haberleri

Yollarda Tehlike Kol Geziyor! Kime Neden Ceza Yazıldı? İşte Cevabı
Ekmek Tüketiminde Dünya Şampiyonu: Türkiye!
Hakkari'de son depremler 7 büyüklüğünde depreme işaret ediyor