BURSA (AA) - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen son yıllarda yeterli kar yağışı olmadığı için sezonun kısa sürdüğü Uludağ'da, suni kar üretimiyle bu sürenin uzatılması hedefleniyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uludağ'ın sadece kış mevsiminde değil, yılın 12 ayı turizme hizmet vermesi için altyapı yatırımlarından otoparklara, seyir teraslarından spor alanları düzenlemesine kadar her alanda önemli yatırımlar yapılırken kayak sezonunun uzatılması için de çalışmalara başlandı.
Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen özellikle son yıllarda yeterli kar yağışı olmadığı için sezonun kısa sürdüğü Uludağ'da, suni kar üretimiyle bu sürenin mümkün olduğunca uzatılması hedefleniyor.
Bu kapsamda Teleferik A.Ş. tarafından yapılan deneme çerçevesinde, bir günlük çalışma ile yaklaşık 3 bin metrekare alan suni kar ile kaplandı. Normal kara göre su yoğunluğunun fazla olması nedeniyle kolay erimeyen suni karla hazırlanan pist, teleferikle Uludağ'a gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu.
- "Suni kayak pistleri oluşturulması için çalışıyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Teleferik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul ve belediye bürokratları ile suni karla oluşturulan pistte incelemelerde bulundu.
Sistemin çalışma şekli ve deneme uygulaması hakkında İlker Cumbul'dan bilgi alan Altepe, yetersiz kar yağışı yüzünden son yıllarda kayak sezonunun kısa sürdüğü Uludağ'da, bu yöntemle sezonun uzatılabileceğini vurguladı.
Altepe, Uludağ'ın gerçek anlamda bir turizm bölgesi olması için her alanda yoğun çalışma içinde bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Çok kısa olan kayak sezonunun uzatılması amacıyla suni kar üretimi çalışmaları düşünüyoruz. Bununla ilgili uygulamalar da yapıldı. Teleferik işletmemizin çalışması ile bir günde 3 bin metrekare alan karla kaplandı ve bu kar kolay erimiyor. Sezon sonuna kadar kalacak. Teleferikle gelenler bunu bile görünce mutlu oluyorlar. Rahatlıkla kayak yapılabilmesi, cazibenin artması için suni kayak pistleri oluşturulması için çalışıyoruz. Bu bölgeye değer katacak bir gölet yapmayı amaçlıyoruz. Göletteki su ile tüm pistlere suni kar pompalayabileceğiz. Bu sayede Uludağ gerçek anlamda bir kayak merkezi haline gelecek. Bölgeye de önemli bir katma değer sağlamış olacağız."
AA