Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 61. Yılını Coşkuyla Kutladı

Antalya'da gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla açılışını yaptı. Gecede birçok sanatçı onur ve başarı ödüllerini aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış galası, Sedef Avcı'nın sunumuyla Cam Piramit Kongre Merkezi'nde yapıldı. Gecede Erdal Özyağcılar, Selçuk Yöntem, Şerif Sezer, Müjdat Gezen ve Işıl Yücesoy'a onur ödülü, Aras Bulut İynemli ve Farah Zeynep Abdullah'a ise başarı ödülü verildi.

Başkan Muhittin Böcek, festivalin herkes için özel anılar barındırdığını vurgulayarak, "Altın Portakal, hayatın ta kendisidir" ifadelerini kullandı. Geçen yıl düzenlenemeyen festivalin bu yıl tekrar gerçekleştirilmesinin mutluluğunu dile getiren Böcek, sanata olan desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Sinema Sektörünün Önemi Vurgulandı

Antalya Valisi Hulusi Şahin de sinema sektörünün kültürel anlamda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Bu sektör, gerçekten kültürün ana kilometre taşıdır, ayakta tutulması gerekiyor" dedi. Şahin, Türk sinema sektörünün pandemiden ciddi zarar gördüğünü, bu festivallerin sektörü canlandırmak için hayati önem taşıdığını söyledi.

Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi

Festivalin ev sahipliğini üstlenen Saadet Işıl Aksoy, Türkiye'de artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, "Hepimiz için adalet diliyorum" dedi. Aksoy, festivalin önemine vurgu yaparak, "Birlikte olduğumuzda birbirimize yol arkadaşlığı yapabiliyoruz" diye konuştu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Gecede ödülleri alan sanatçılardan Erdal Özyağcılar, "Bu gece bana huzur, onur, umut armağan ettiniz" derken, Selçuk Yöntem, "Yaşasın sanat" dedi. Şerif Sezer de "Yaşasın sinema, yaşasın Altın Portakal" diyerek sevincini dile getirdi. Müjdat Gezen ise rahatsızlığı nedeniyle festivale katılamadı ancak görüntülü mesaj göndererek teşekkürlerini iletti.

Aras Bulut İynemli, ödülünü aldıktan sonra "Antalya'da olmaktan gurur duyuyorum" diyerek mutluluğunu ifade etti. Farah Zeynep Abdullah ise ödülünü kadınlara armağan ettiğini belirtti ve "Bu ödülü, konuşmaktan korkmayan kadınlar için almak istiyorum" dedi.

Eğlence Dolu Bir Gece

Gecenin sonunda ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, sahnede şarkılar söyleyen Serhat Kılıç’a eşlik ederek geceye eğlence kattı. Festival, sanatı, dayanışmayı ve umudu bir araya getirerek sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olma özelliğini bir kez daha kanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Akseki'nin yıllara meydan okuyan camisi: Sarıhacılar
Niğde'de El İşçiliği Dericilik Mirasını Yaşatan Abdullah Kıran
61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Açılışla Başlıyor
9 Bin Yıllık Tarihe Tanıklık Eden Prof. Dr. Isabella Caneva, Yumuktepe’ten ayrılamıyor
Orijinal tarihi eserleri Sahibinden'de satışa çıkardılar