UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır Surları’na Demir Korkuluk Takıldı

5 bin yıllık geçmişe sahip Diyarbakır Surları, turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla İçkale bölümünde demir korkuluklarla donatılmaya devam ediyor. Ancak bu uygulama, bazı ziyaretçilerin eleştirilerine neden oldu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Diyarbakır Surları, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ancak surların yüksekliği, gezi sırasında düşme tehlikesine yol açabiliyor. Bu nedenle, İçkale bölümünde demir korkuluk montajı çalışmaları sürüyor.

Ziyaretçilerin Tepkileri

Surları gezen Hediye Sanrı, yapılan uygulamanın turizm açısından olumlu olduğunu ancak tarihi yapılara zarar verdiğini belirtti. Sanrı, "Turistler adına güzel düşünülmüş. Ancak tarihimize zarar verdiği için desteklemiyorum. Görsel anlamda pek bir estetiği yok, güzel de görünmüyor. Kültürel tarihimizin görünüşünü de, estetiğini de bozuyor. İnsanların düşme tehlikesini önlemeye çalışmış olsalar da tarihin estetiğini ortadan kaldırıyor, zarar veriyor" dedi.

Çalışmalar Hakkında Açıklama Yok

Diyarbakır Surları'nın bakım ve onarımı ile ilgili olarak yetkili kurumlar tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bu durum, hem yerel halk hem de turistler arasında merak uyandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Takıntılar' Filmi Seyirciyle Buluştu
61. Altın Portakal Film Festivali: Antalya Film Forum'da Ödüller Sahiplerini Buldu
Kırım Ateş Topluluğu Seydişehir’de Sahne Alacak
Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde fotoğraf sergisi açıldı
Hatay’ın 6 Lezzetine Coğrafi İşaret Tescili