Ünlü şef Akira Back Türkiye’de

Şef Akira Back, İstanbul'da düzenlenen özel bir etkinlikte ünlü isimlere Türk baharatlarıyla harmanlanmış Japon mutfağının lezzetlerini sundu.

Michelin yıldızlı şef Akira Back, İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir gece ile misafirlerini ağırladı. Saksafon sanatçısı Zeynep Büyükçınar ve DJ Yavuz Mert Özcan’ın performanslarıyla renklendirilen etkinlikte Elon Musk, Bill Clinton, Sarah Jessica Parker, Justin Timberlake ve Taylor Swift gibi ünlü isimler yer aldı. Akira Back, Türk ve Japon mutfaklarını harmanlayarak sunduğu yenilikçi lezzetlerle misafirlerinin beğenisini topladı.

Türk ve Japon Mutfağının Benzerlikleri

Şef Akira Back, Türk mutfağı ile Japon mutfağının benzer yönlerine dikkat çekerek, iki mutfakta da yoğun baharatlı yemeklerin var olduğunu vurguladı. "Türk mutfağını ve Japon mutfağını bir araya getirerek sadece lezzetleri değil, iki kültürün ruhunu da birleştiriyoruz," diyen Akira Back, iki mutfak arasında benzer malzemeler ve pişirme teknikleriyle ortaya çıkan yemeklerin lezzet bağlarını güçlendirdiğini ifade etti.

Kore’nin geleneksel yemeği baharatlı et çorbası Yukgaejang ile Türkiye’deki popüler Beyran çorbası arasında da benzerlik olduğunu belirten Akira, "Yukgaejang, baharatlı, sağlıklı et parçaları ve bol sebze ile dolu bir çorba. Türkiye'de çok fazla sebze çeşidi var, bu nedenle menümde sebzeleri kullanarak tabaklarımı daha renkli ve sağlıklı hale getiriyorum," dedi.

Kış Aylarında Baharat Kullanımının Önemi

Akira Back, kış ayları için yemeklerde bolca baharat kullanılmasını önererek, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Özellikle soğan, sarımsak ve zencefil gibi malzemelerin yemeklere eklenmesinin, hem tat hem de besin değerini artırdığını söyledi. "Baharatların sağlık üzerindeki faydalarının önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum," diyen şef, kış aylarında bu lezzetlerin kullanılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

19. Alanya Uluslararası Caz Festivali Muhteşem Konserlerle Başladı
Traktörüyle tarlasına Funda Arar yazan çiftçi amacına ulaştı
Bu Hafta Sinemalarda: 5’i Yerli 12 Yeni Film Vizyona Giriyor
Hababam Sınıfı Müzesi Yenilenen Yüzüyle Ziyarete Açıldı
Öğrenci Filmleri Altın Portakal İçin Yarışacak