Ünlü Süt'le güçlerini birleştiren Birleşim Gıda'nın iflasına karar verildi

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ereğli Birleşim Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebini reddederek, şirketin iflasına karar verdi. Karar, 16 Ekim 2024 tarihi itibariyle kesinleşti.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen Ereğli Birleşim Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato davasında önemli bir karar alındı. Şirketin konkordato talebinin reddedilmesiyle birlikte iflas süreci resmen başladı.

Davaya ilişkin yapılan yargılama sonucunda, mahkeme 18 Temmuz 2024 tarihinde şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı vermişti. Ancak, 16 Ekim 2024 tarihinde yapılan duruşmada, mahkeme tarafından alınan ara kararla birlikte geçici mühlet ve tüm ihtiyati tedbirler kaldırıldı.

Mahkeme ayrıca, Ereğli Birleşim Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasına karar vererek, iflasın 16 Ekim 2024 günü saat 16:15 itibariyle açılmasını hükme bağladı. Kararın ardından, geçici konkordato komiseri Mustafa Şarlak’ın görevi sona erdi ve Ereğli İcra Müdürlüğü’nde iflas masası oluşturuldu.

Diğer yandan, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Birleşim Gıda ve Ünlü Süt güçlerini birleştirerek yollarına Birleşim Ünlü Süt olarak devam etme kararı almışlardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İkinci EYT Geliyor mu? Prim Tamamlama Fırsatı Gündemde!
Kamuda personel alımı ilanları yayımlandı
Gayrimenkul Sektöründe Yeni Bir İvme Bekleniyor
Türkiye'nin Otomotiv Devleri Yıl Sonu Kampanyalarını Açıkladı
Başkan Öztürk’ten genç işsizliğine karşı saatlik çalışma önerisi