Gaziantep şokları atlattı gözünü 2024'e dikti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 6 Şubat depremlerinin ardından Gaziantep'in 2024 yılında büyük bir hamle yapacağını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 2023 yılını değerlendirerek 2024 yılı beklentilerini paylaştı.

Ünverdi, "Pandemiyle birlikte başlayıp bozulan ticaret zinciri, ardından Rusya-Ukrayna savaşı ve şubat ayında şehrimizle birlikte 11 ilimizde yaşadığımız deprem felaketinin psikolojik ve sosyal olduğu kadar üretim ve ticaretimize de maalesef olumsuz etkileri oldu. Tüm bu olumsuzluklar ve yıkıma rağmen bölge olarak yaralarımızı sarmak ve hasarımızı onarmak için bir çaba içerisine girdik. Kamu tarafından kolaylaştırıcı adımlar ve sağlanan desteklerle önemli mesafeler kat ettik." dedi.

Ünverdi, depremde fabrikaların ve makine parkurlarının zarar gördüğünü belirterek, "Depremden sonra İskenderun Limanı'ndaki yangın sonrası Mersin Limanı'nda yaşanan yoğunluk maalesef devam ediyor ve şehrimizle birlikte bölgemizden yapılan ihracat ve ithalatımızda ciddi aksaklıklar yaşıyoruz. Bölgemizin toparlanabilmesi için gerek finansman konusu, gerek teşvik ve desteklerin devam etmesi, Gaziantep merkezin de verilen desteklerden birebir faydalandırılması gerekiyor." diye konuştu.

Ünverdi, küresel anlamda bakıldığında, tam bitti dediğimiz noktada maalesef yeni sorunlarla karşı karşıya kalındığına dikkati çekerek, "Salgın ve savaşların getirdiği kaotik ortam, bunun insani yönü ve doğrudan ülke ekonomilerine ve uluslararası ticarete yansımaları hepimizi olumsuz etkiliyor. Ülke olarak kendi şartlarımız da göz önünde bulundurduğumuzda Orta Vadeli Program çerçevesinde alınan kararların taviz verilmeksizin uygulanması gerekiyor. Fiyat istikrarı, faiz ve kur istikrarı burada anahtar unsurlar." ifadelerini kullandı.

Ünverdi, 2024 yılının da bir süre daha mücadele ile geçeceğini düşündüğünü belirterek, "Faiz politikalarının sonuç vermesi ve yüksek enflasyonun öngörülebilirlik ve piyasalarda tam manada güvenin sağlanmasıyla rahat bir nefes alacağız. İnşallah bu sürecin sonunda bir rahatlama olacaktır. Üretim ve ihracat bu süreçte ekonomimizin ana taşıyıcıları olmaya devam edecek ve sanayiciler olarak toparlanmaya bizler de destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

Tabii burada sorunlara takılıp kalmadan sanayimizin geleceğini de planlamak zorundayız. Önümüzde büyük bir değişim ve dönüşüm gerçeği var. Bizim de sanayimizi sürdürülebilir kılmak ve yarının ekosisteminde var olmasını sağlamak için firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, Sanayi 4.0 ve dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmelerini sağlamak durumundayız. Bu yönde de Gaziantep Sanayi Odası olarak ülkemizde ve hatta dünyada ilk harekete geçen ve öncü çalışmalar yürüten bir kurumuz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Memurlar için Vergi Düzenlemesi Talebi: Vergi Dilimi Yüzde 15'te Sabitlenmeli
Kartlı Ödemelerde Rekor Artış: Ekim Ayında 1,49 Trilyon TL Ödendi
Konya ile Manisa arasında zirve yarışı
Ereğli'de 3 Başkan Eskiten Arsa Rekor Bedelle Satılıyor
TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu