Üroloji alanındaki gelişmeler İstanbul'da masaya yatıracak

Üroloji alanında dünyadaki önemli kongrelerden olan "Laparoskopi ve Robotik Cerrahide Zorlu Olgular Kongresi" (Challenges in Laparoscopy & Robotics) 4-6 Haziran arasında İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Üroloji alanında dünyadaki önemli kongrelerden olan "Laparoskopi ve Robotik Cerrahide Zorlu Olgular Kongresi" (Challenges in Laparoscopy & Robotics) 4-6 Haziran arasında İstanbul'da yapılacak. 

Memorial Ataşehir Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Hilton Kongre ve Sergi Merkezi'nde bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek ve alanında uzman cerrahları bir araya getirecek kongrede, çoğunlukla ürolojik kanser olgularındaki zorluklar, yenilikler ve teknolojik gelişmeler değerlendirilecek. 

Kongre kapsamında, Memorial Ataşehir Hastanesi'nin de ev sahipliğinde 25 ameliyat gerçekleştirilecek, ameliyatlar canlı olarak izelenebilecek. Ürolojideki zorlu vakalar da interaktif katılımla tartışılacak. 

Kongreye, dünyada laparoskopik ve robotik ürolojik cerrahide önemli yere sahip profesörlerden Amerika'dan Inderbir Gill ile Jihad Kaouk, Fransa'dan Richard Gaston, Almanya'dan Alexander Haese, Avusturya'dan Günter Janetschek, İsveç'ten Peter Wiklund, İtalya'dan Vito Pansadoro, Çin'den Xu Zang ile Belçika'dan Renaud Bollens gibi isimler katılacak. 

Kongre programına ilişkin ayrıntılara, Türkçe hazırlanan "www.challenges2015.org" ya da kongre kurumsal internet sitesi "www.challengesinlaparoscopy.it" adresinden ulaşılabilecek. 

- "Vücut içine 5-10 milimetrelik teleskoplarla giriliyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Memorial Ataşehir Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Tibet Erdoğru, bu gibi kongrelerin özellikle genç üroloji uzman ve asistanları için yol gösterici ve gelecekte ülkede laparoskopik-robotik cerrahi konusunda yeniden ivmelenmenin önemli bir faktörü olarak rol alacağını belirtti. 

Laparoskopik-robotik cerrahinin, açık cerrahinin yerini almaya başladığını aktaran Erdoğdu, "Bununla beraber böbrek, prostat, idrar kesesiyle uygulanan kanser dışındaki birçok hastalıkta da artık laparoskopik ve robotik cerrahi az kanama, hızlı iyileşme, ameliyat sonrasında az ağrı ve kozmetik görsel avantajlarıyla sıklıkla uygulanmaktadır. Ürolojik cerrahilerde artık, açık cerrahideki gibi büyük kesiler yerine 5-10 milimetrelik teleskoplarla bir delikten vücut içine girilmektedir. Derindeki organlar, 3 boyutlu yüksek çözünürlükte, 15 kat daha büyük şekilde görülmektedir. Bu şekilde organlara giden en ince kılcal damarlar bile görülüyor, kanama kontrolü yapılabiliyor. Bu kontrol, organlara giden sinirlerin korunmasında büyük avantaj sağlamaktadır" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Hızlı normalleşme hastaya büyük moral sağlıyor"

Prof. Dr. Erdoğru, kanama olmamasının, damar ve sinirlerin korunmasının, tamir edilen ya da kanser dokusu çıkartılan organların fonksiyonlarına devam etmesini sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Kanama olmaması vücudun iyileşme için gereksinimi olan oksijenin de kaybolmaması anlamına gelir. Bu da organların ve hastanın ameliyat sonrası hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Fonksiyonların korunması, hızlı iyileşme, ameliyat sonrası ağrının çok az olması ve vücuda açılan birkaç ufak delik gibi kozmetik avantajlarla hastalar hızlı bir şekilde iş-sosyal hayatlarına dönmekte ve bu hızlı normalleşme hastalığın tedavisinde hastaya büyük moral desteği sağlamaktadır." 

Sağlık Haberleri

Beslenme Uzmanından Dubai Çikolatası Uyarısı
Türk Kızılay’dan AIDS iddialarına ilişkin açıklama
Koenzim Q10 Yok Sakatat Tüketin
Karapınar’da Dünya Diyabet Günü etkinliği
Mantarların Sağlık Üzerindeki Mucizevi Etkileri