Van'daki terör saldırısına tepkiler

Bolu Valisi Baruş:- "Ülkemizi bölmeye, vatandaşlarımızı birlikte yaşama azminden caydırmaya hiçbirinin gücü yetmez. Ne FETÖ’nün yeter ne PKK’nın yeter ne de DAEŞ’in"- Belediye Başkanı Yılmaz:- "Zaten her karış toprağı şehit kanıyla yoğurulmuş bir ülke, va

BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, bayramın birinci günü yine PKK terör örgütünün canice bir saldırısına şahit olduğunu söyledi.

"Bayrama içimiz coşkuyla girerken maalesef kalplerimizde bir hüzün ve burukluk belirdi." diyen Baruş, terör örgütlerinin esas gayesinin insanların canını acıtmak olduğuna işaret eti.

Baruş, "Ülkemizi bölmeye, vatandaşlarımızı birlikte yaşama azminden caydırmaya hiçbirinin gücü yetmez. Ne FETÖ’nün yeter, ne PKK’nın yeter ne de DAEŞ’in. Bunu biliyorlar ama güzel ve sevinçli bayram gününde canımızı sıkmak istiyorlar." diye konuştu.

Türk milletinin bölgede bulunan tüm terör örgütlerine rağmen millet olarak dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Baruş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gördüğünüz gibi hep birlikte vatandaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Birbirimize güler yüz ve samimi duygularımızı gösteriyoruz. Bayramların amacı da budur zaten. Türkiye bu sıkıntıları er geç aşacaktır. Önemli olan terör örgütlerinin bize vermek istediği acıları ve hüzünleri hep birlikte paylaşalım ve bu hüzünlü günlerden de hep birlikte daha güçlü çıkalım diyorum."

- "Allah, bayramları bayram gibi yaşayacağımız günleri nasip etsin"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da şu an İslam dünyası ve Türkiye'de bayramın bile terör belası içinde geçirildiğini ifade etti.

"Allah'ın, Türkiye'yi terör pisliklerinden kurtulacağı günlere eriştirmesi" temennisinde bulunan Yılmaz, "Bolu'nun sıkıntı çekmesi ya da çekmemesi çok önemli değil. Önemli olan ülkenin sıkıntı çekmemesi. Şu an bugün de yine Van’da bir terör eylemi var. Zaten her karış toprağı şehit kanı ile yoğurulmuş bir ülke, vatan üzerinde duruyoruz. Hepimiz de şehit olmaya adayız. Artık insanların insanca yaşayacağı döneme girmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin bulunduğu konum itibarıyla zor bir coğrafyada yer aldığını anımsatarak, "Bunun bedelini bizden önceki kuşakların ödediği gibi bizler de ödüyoruz. İnşallah bizden sonraki kuşakların ödemeyeceği bir döneme geçmeye vesile olur bu bayramlar. Allah, bayramları bayram gibi yaşayacağımız günleri bize nasip etsin." dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İslam alemi açısından çok özel bir günde hain terör örgütünün Van'da "alçakça, haince, kalleşçe, namussuzca ve şerefsizce bombalı eylem düzenlediğini" ifade ederek, bu saldırıyı lanetledi.

Doğanay, "Bunun bir tarifi yok. Bayram gününde, mübarek bir günde bu kadar nasıl alçalabiliyorlar, bu kadar nasıl şeref yoksunu olabiliyorlar. Artık bıçağın kemiğe dayandığı bir noktada özellikle doğudaki ve güneydoğudaki vatandaşlarımızın, artık terör örgütüne birlik ve beraberlik içerisinde bir reaksiyon gösterip bu alçaklara dur demek gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Terör örgütüne karşı sadece toplumun bir kesiminin değil, herkesin tepki göstermesi gerektiğine vurgu yapan Doğanay, "Bu milleti yıllardır şehit eden alçak terör örgütünü artık bu ülkeden atmanın zamanı geldi ve geçiyor. Bunun için hepimizin üzerine sorumluluk düşüyor. Bizler ulus olarak birlik ve beraberliğimizi korursak inşallah bunların da sonu yakındır. Bunu da hep beraber göreceğiz. Bundan dolayı hepimizin üzerine sorumluluk düşüyor." ifadesini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor
Adana kebabına limon sıkılır mı? Ustası son noktayı koydu