Viral Enfeksiyonlara Dikkat: Uzmanlar Uyarıyor

Sonbaharın gelişi ve okulların açılmasıyla birlikte COVID-19, influenza ve diğer viral enfeksiyonlarda artış yaşanıyor. Uzmanlar, özellikle kalabalık ortamlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte grip, COVID-19 ve diğer viral enfeksiyonların görülme sıklığında belirgin bir artış gözlemleniyor. Uzmanlar, özellikle okulların açılmasıyla öğrenciler arasında bu hastalıkların hızla yayılabileceğini ifade ediyor. Medicana Konya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğaç Uğurcan, "Grip, kuru öksürük ve ateş gibi semptomlarla acil servislere başvuran hasta sayısında ciddi bir artış yaşanıyor" dedi.

Kronik Hastalığı Olanlar Daha Fazla Risk Altında

Dr. Uğurcan, özellikle kronik hastalıklara sahip bireylerin viral enfeksiyonlara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "Diyabet, hipertansiyon, astım ve KOAH gibi rahatsızlıkları olan hastaların ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtiler yaşaması durumunda mutlaka bir doktora başvurmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. Bu süreçte gribal enfeksiyonların genellikle viral kökenli olduğunu ve semptomların benzerliğinden dolayı doğru tanı için test yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Kapalı Ortamlarda Daha Fazla Tedbir Alınmalı

Okullar, alışveriş merkezleri ve camiler gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda bulaş riskinin daha yüksek olduğunu ifade eden Dr. Uğurcan, "Özellikle hapşırma ve öksürme yoluyla virüslerin yayılması çok kolay oluyor. Bu nedenle el hijyenine dikkat etmek ve kapalı alanlarda maske kullanmak hastalıklardan korunma açısından faydalı olacaktır" dedi.

Tedbirlerle Hastalıklardan Korunmak Mümkün

Viral enfeksiyonlara karşı korunmak için bireysel tedbirlerin önemine vurgu yapan Dr. Uğurcan, "Özellikle kronik rahatsızlıkları olan kişilerin, ateş ve öksürük şikayetleri varsa vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması büyük önem taşıyor. Tedbiri elden bırakmadığımız sürece bu kış da hastalıklardan korunmamız mümkün olacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Selçuk Üniversitesi Sigara Bırakma Polikliniği 5 Bin Hastaya Ulaştı
Yanlış Antibiyotik Kullanımı Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarını Kötüleştiriyor
Ani Bebek Ölümü Sendromu’na Karşı Alınabilecek Önlemler
Türkiye’nin Ruh Sağlığı Ekonomik Zorluklar ve Şiddet Olayları Nedeniyle Tehlikede
Konya'da Sağlık Çalışanlarına Maymun Çiçeği Anlatıldı