Yarım asırlık ağaçları yemek için kestiler

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kayaören köyünde, hurafeye inanan bazı vatandaşlar, yarım asırlık çam ağaçlarını kökünden keserek "iliç" adı verilen tabakaya ulaşıp yiyor. Ancak bu uygulama, bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kayaören köyünde, bazı vatandaşlar hurafeye inanarak yarım asırlık çam ağaçlarını kökünden kesiyor. Bu pratik, "iliç" adı verilen tabakaya ulaşma amacı taşıyor. Ancak bölge sakinleri, bu geleneksel inancın sonucunda ağaçların kesilmesine büyük tepki gösteriyor.

Köy sakinlerinden Özmen Dündar, hurafeye dayalı bu uygulamanın bilimsel bir temeli olmadığını vurguluyor. Dündar'a göre, ağaçların kabuklarına ulaşıp yedikleri maddeye sağlık açısından şifa bulunduğuna inanılıyor; ancak bu düşüncenin bilimsel olarak kanıtlanmış bir temeli bulunmuyor. Dündar, bu eylemin sonucunda en az 50 yıllık yaşlı bir ağacın hayattan koparılmasının üzücü olduğunu belirtiyor ve yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguluyor.

Hurafeye dayalı ağaç kesiminin bölge halkı arasında yaygın olduğu belirtilirken, bilimsel kanıtların olmaması ve doğal yaşamın korunması adına bu tür uygulamalara karşı çıkışlar artıyor. Yetkililerin, bu geleneksel pratiklere müdahale ederek doğal varlıkların korunmasını sağlamaları bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİVAS Haberleri

Mescitli köyü yakınlarındaki kazada 1 ölü var
Savaşa gider gibi maça gittiler
Anaokulunda bir anda yere yığılan 6 yaşındaki Asel hayatını kaybetti