Yaşar Üniversitesi Öğrencileri Yapay Zeka ile Fantastik Evrenler ve Oyuncaklar Üretti

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencileri, Deneysel Tasarım dersinde yapay zeka kullanarak fantastik evrenler ve bu evrenlerde yaşayan karakterler tasarladı.

Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinden Yapay Zeka İle Oyuncak Tasarımı

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, Deneysel Tasarım dersi kapsamında yaratıcı bir projeye imza attı. Dr. Öğretim Üyesi Sevi Merter ve Araştırma Görevlisi Atabey Güneç rehberliğinde gerçekleşen proje, yapay zekanın tasarım süreçlerinde nasıl kullanılabileceğini keşfetmeyi amaçlıyordu.

Fantastik Evrenler ve Karakter Tasarımı

Proje kapsamında, 19 öğrenci insan-yapay zeka iş birliğiyle fantastik evrenler oluşturdu. Her bir evren, öğrencilerin hayal gücüyle şekillenen ve yapay zeka tarafından desteklenen hikayelerle canlandırıldı. Evrenlerde yer alan karakterler, öğrencilerin CAD modelleriyle 3D baskıya hazırlanarak gerçeğe dönüştürüldü.

Sergi ve İlgi

"Plastik Fanteziler: Yapay Zekâ Üretimli Tasarım Oyuncakları" adlı sergide, öğrencilerin ürettiği renkli karakterler büyük ilgi gördü. Sergi, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlendi ve ziyaretçilerle buluştu.

Eğitimde Yapay Zeka Entegrasyonu

Projenin danışmanı Dr. Sevi Merter, yapay zekanın tasarım süreçlerindeki rolü üzerine şunları söyledi: "Bu proje, öğrencilere ve eğitmenlere tasarımın geleceğinde yapay zekanın sunduğu potansiyelleri göstermek için önemli bir adımdı. Yapay zeka, geleneksel tasarım yöntemlerini genişleterek ve hızlandırarak tasarım süreçlerini zenginleştirdi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elektrikli Araç Kullanıcılarına Şarjsepeti Uygulaması
Google'dan Microsoft'a Rekabet Şikayeti
Telegram artık 'gizli' değil
Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı
Turkcell 30. Yılında Fiber İnternet Hızını 1000 Mbps’ye Kadar Yükseltti