Yemen'deki olaylar

Cumhurbaşkanı Hadi:"Yemen ve çevresindeki coğrafyaya düşman darbeci ve darbe güçleri, bölgesel bazı güçlerden temin ettikleri silahlarla Yemen ve komşularının güvenliğiyle oynuyorlar. Uluslararası toplumdan, söz konusu darbe güçlerini engellemesi talebind

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, bazı bölgesel güçleri "darbeci" Husilere silah desteğini vermekle suçladı.

Yemen resmi haber ajansı SABA’da yer alan habere göre, Hadi, ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew Tueller ve İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Edmund Fitton-Brown ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki ikametgahında bir araya geldi.

Husilere destek veren bölgesel bazı güçlerin olduğunu söyleyen Hadi, "Yemen ve çevresindeki coğrafyaya düşman darbeci ve darbe güçleri (Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları), bölgesel bazı güçlerden temin ettikleri silahlarla Yemen ve komşularının güvenliğiyle oynuyorlar. Uluslararası toplumdan, söz konusu darbe güçlerini engellemesi talebinde bulunuyoruz." ifadeleri kullandı.

Hadi, “işlevsel vizyona” uygun ve Körfez girişimi, uygulama mekanizmaları, Ulusal Diyalog Kongresi kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) 2216 sayılı kararı temelleri üzerinde inşa edilmiş barışa olan kararlılığını yeniledi.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı