Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 11. Etap İmar Planı Değişiklikleri Askıya Çıkarıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2024/619 sayılı kararıyla onaylanan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 11. Etap’a ait imar planı değişiklikleri, bir ay boyunca belediye ilan panosunda askıya çıkarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022/2089 sayılı kararla onaylanan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nın 11. Etabında yapılan itirazları değerlendirdi. Bu değerlendirmelerin sonucunda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri, meclisin 2024/619 sayılı kararıyla kabul edildi.

Planlar 30 Gün Süreyle Askıya Çıkarıldı

Söz konusu imar planı değişiklikleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ilan panosunda bir ay (30 gün) boyunca askıya çıkarıldı. Bu süre zarfında vatandaşlar, planlara ilişkin itiraz ve görüşlerini belediyeye iletebilecek. Plan değişikliklerinin, bölgedeki kentsel dönüşüm sürecine nasıl etki edeceği ve şehir planlaması açısından ne gibi yenilikler getireceği ise merak konusu.

Vatandaşlar Görüş Bildirebilecek

Askı sürecinin sonunda, vatandaşlardan gelen itirazlar tekrar değerlendirilerek nihai karar verilecek. İmar planı değişikliklerinin, Mamak’ta devam eden kentsel dönüşüm projeleri kapsamında önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Büyükşehir Onayladı! Ankara'da Bir Mahallede 4 Değişiklik
Eşkiya Çankaya'ya İndi
Büyükşehir'den Dikkat Çeken Karar! Ankara'nın Yüzölçümü Artıyor
Ankara'da önemli değişiklik! 1 ay süreyle askıda kalacak
Eski MHP'li Başkan'dan Ankara'da Sosyalizm