Yeni Orta Vadeli Program

BTSO Başkanı Burkay: - "Reformların ekonomiye yön vereceği bir dönemdeyiz"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'da (OVP) gerçekçi hedeflerin belirlendiğini belirterek, "Reformların ekonomiye yön vereceği bir dönemdeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yeni OVP'ye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2016 yılı için büyüme beklentisinin yüzde 4,5'ten 3,2'ye çekildiğine işaret etti.

Büyüme rakamlarının aşağı yönlü revize edilmesinde, yaşanan olağanüstü şartların büyük etkisinin olduğunu aktaran Burkay, "İçeride terör olayları, komşu ve yakın ülkelerde siyasi çalkantılar ve küresel ölçekte yaşanan ekonomik sorunlara rağmen 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var. Dünyada bunu başarabilen ender ülkelerden biriyiz." ifadelerini kullandı.

Burkay, yenilikçi yatırımlara ilişkin çalışmaların yeni OVP ile artık daha da önemli bir hale geldiğini vurguladı. Sanayide yüksek teknolojili üretime sağlanan desteklerin Bursa gibi şehirlerin motivasyonunu artıracağını aktaran Burkay, ihracatçılara uygulanan teşviklerin artırılacak olmasından da memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Yeni OVP'nin ayakları yere sağlam basan hedeflerle revize edildiğini belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Reformların ekonomiye yön vereceği bir dönemdeyiz. Ancak yüzde 3,2 seviyesindeki büyüme performansı büyük hedefleri olan bir ülke için kesinlikle yeterli değildir. Reform adımları özel sektörümüzün yatırım iştahını artıracaktır. Katma değerli üretim modeliyle ülkemizin hedeflediği yüzde 5'ler seviyesindeki büyümeyi yeniden yakalayabiliriz. Bu nedenle ekonomideki yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi gerekiyor."

AA

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanlığı'ndan CHP'li Volkan Demir'e Sert Yanıt: Amaçları Filistin'e Yardımları Engellemek
MAXUS eDeliver 5 Türkiye’de Yüksek Fiyatıyla Satışta: Sıfır Faiz ile 300.000 TL Kredi Fırsatı
Kredi Risk Ağırlığı Düştü Kredi Faizleri de Düşecek mi?
iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışta: Fiyatına Rağmen Yoğun İlgi
Ticaret Bakanlığı, Elektrikli ve Plug-in Hibrit Araç İthalatında Yeni Şartlar Getirdi