Yenidoğan Çetesi Hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama

Sağlık Bakanlığı, bebek ölümlerine neden olan "yenidoğan çetesi" ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl cezai işlemlerin uygulandığını ve sorumlu hastaneler hakkında başlatılan incelemelerin hukuki yaptırımlarla sonuçlandığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, "yenidoğan çetesi" olarak bilinen bir grup hakkında yürütülen hukuki sürece dair açıklamada bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, çetenin bebek acil hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirip ölümlerine neden olduğu ve haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyon sonucu çete üyeleri tespit edilmiş ve haklarında cezai işlemler uygulanmıştır. Olay adli makamlara iletilmiş ve yargı süreci başlatılmıştır.

Sağlık Bakanlığı'ndan Hukuki Yaptırımlar

Bakanlık, suçun işlendiği hastaneler hakkında başlatılan incelemeler sonucunda hukuki yaptırım süreçlerinin devreye alındığını belirtti. Açıklamada, sağlık çalışanlarının bu tür olaylarla töhmet altında kalmaması için gereken tüm adımların atılacağı vurgulandı. Bakanlık, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını da ifade etti.

Sağlık Çalışanlarına Destek Vurgusu

Açıklamanın sonunda, Sağlık Bakanlığı, insan hayatını kurtarmak için özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının bu insanlık dışı olaylar nedeniyle zarar görmesine müsaade edilmeyeceğini belirtti. Bakanlık, yargıya intikal eden sürecin titizlikle takip edileceğini yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Fazla antibiyotik diş rengini değiştiriyor
Karaciğer yağlanması sessiz tehlike
Çocuklarda Teknoloji Kullanımına Dikkat
Selçuk Üniversitesi Sigara Bırakma Polikliniği 5 Bin Hastaya Ulaştı
Yanlış Antibiyotik Kullanımı Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarını Kötüleştiriyor