YKS Sorularının Sızdırıldığı İddialarına Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YKS sorularının sızdırıldığına yönelik iddialar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sorularının sızdırıldığına ilişkin iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu belirtti. Bakan Tunç, bu iddialarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sosyal Medyadaki İddialar Gerçek Dışı

Bakan Tunç, sınav sorularının sızdırıldığına dair iddiaların, sınav sürecinde yoğun emek sarf eden adayların ve ailelerinin huzurunu bozmaya yönelik olduğunu vurguladı. Tunç, "Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Soruşturma Titizlikle Sürdürülüyor

Adalet Bakanı Tunç, başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, "Hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adaylarımızın başarılı bir sınav geçirmiş olmalarını diliyor, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum" dedi. Bu süreçte öğrencilerin ve ailelerinin huzurunu bozacak gerçek dışı bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı