Yok böyle israf: Kasa kasa çileği çöpe döktü

Bursa'nın Değirmenlikızık Mahallesi'nde çilek satışı yaparken çöpe döken bir pazarcının isyanı, sosyal medyada gündem oldu. İsraf edilen çilekler, fiyatlar üzerinde de etkili oldu.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenlikızık Mahallesi'nde kurulan pazarda, çilek satışı yapan bir pazarcı, satamadığı çilekleri çöpe dökerek israf etti. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada yayınlandı.

Tepki Çeken İsraf

Kilosu hala yüksek fiyatlarla satılan çileklerin israf edilmesi, vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açtı. Görüntülerin paylaşılmasıyla birlikte sosyal medyada hızla yayılan olay, israfın önlenmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Fiyatlara Etkisi

Çileklerin kasa kasa çöpe dökülmesi, fiyatların neden düşmediğinin de bir göstergesi oldu. Kilosu halen 100 ile 80 TL arasında değişen çileklerin israf edilmesi, tüketicilerde fiyatların gereksiz yüksek kalmasına yönelik endişeleri artırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı