Yol açmak mı yoldan çekilmek mi?

Hümeyra Uslu

Şair diyor ki; “Güzel şeyler beklenmedik zamanlarda olur.”

Sorasım var; kötü şeyler ne zaman olur? Beklediğimiz zamanlarda mı? Hayır yani, kendim için sormuyorum. Maksat millete faydalı olmak.

Dostlar, güzel şeylerin birden olmasında bir problem yok, ancak kötü şeylerin hiç beklemediğiniz zamanda, hiç beklemediğiniz insanlar tarafından, hiç ummadığınız şekilde olması var ya… İşte o hiç hoş olmuyor.

Şimdi tekrar soruyorum; kötü şeyler ne zaman olur?

Kendim bir cevap veriyor bana. Diyor ki; beklediğin hiçbir anda iyi bir şey de kötü bir şey de olmuyor. Ne zaman bir şeylerle ilgili iyi hissediyorsunuz, işte o zaman kötü bir şey oluyor. Ne zaman çok da iyi bir şey olmayacağını düşünüyorsunuz, o zaman da iyi bir şey çıkıp geliyor.

Yani iyi bir şeylerin olmasının ansızının gerçekleşmesi oldukça normal dostlar. Zira biz insanlar, dünya gibi bir yerde hiçbir zaman iyi bir şey olabileceğini zannetmiyoruz. Hiç iyi bir şey olacağını zannetmiyoruz ama ansızın oluveren kötü şeylere de hiç hazırlıklı değiliz.

Sanırım bir diğer cevap şu: Dünyaya mutlu olmaya gelmedin kendim. Dünyaya imtihan olmaya geldin…

Evet.

Bunun bilincinde olursak iyi şeylere de kötü şeylere de şükredebilen, her yaşanan olaydan ders çıkarabilen “iyi insan”lar olabiliriz sanırım.

Psikolojiyle özel bir alakam hiç olmadı ama insan psikolojisinin hassas olduğunu çoğu kez çok net gördüm. Kırıp dökmek çok kolayken, düzeltmek, derlemek toparlamak epey zor oluyor.

İyi şeyler hemen kabul edilebilirken kötü şeyler üzerinden zaman geçse de unutulmuyor, hatırlanıyor.

O zaman yapılacak şey belli. İyi insanlarla karşılaşmak şans meselesi ve elbette önemli ama dünya cennetten bir köşe değil. Dünya bir sınav yeri. Öyle olmasaydı şöyle olurdu, böyle yapmasaydı şöyle biterdi demek yerine olanlar oldu şimdi ne yapmak lazım demek daha doğru ve yol gösterici.

Son tavsiyem şudur: Kimsenin yolunda durmayın. Çekilin “geçmek”, “gitmek” isteyenlerin yolundan. Çekilmiyorsanız da bir yol açın. Bir çözüm üretin. Bir derdiniz varsa, şöyle yapalım deyin. Zira susmak ancak olan biteni tasdikler. Susmak onaydır. Sustunuz diye kimse size madalya vermeyecek. Başınıza gelen herhangi bir kötü/istenmeyen olaya karşı susmak, “Kötü bir şey mi oldu? Peki.” demenin sessiz halidir.

İtirazınız varsa derdinizi anlatın. Zaten bir derdiniz yoksa lütfen yoldan çekilin.

Hayatınızda iyi şeylerin kötü şeyleri bertaraf etmesi temennisiyle…

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.