Yolu Çöpe Çeviren İl Özel İdaresi ve 4 Belediyeye Ceza Yağdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın'da atık döküm sahasına giden yola tonlarca çöp bıraktığı tespit edilen İl Özel İdaresi ve dört belediyeye toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari para cezası verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Bartın İl Müdürlüğü ekipleri, Bartın şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yolda tonlarca çöpün hafta sonu bırakıldığını tespit etti. Yapılan incelemeler sonucunda Bartın İl Özel İdaresi ile Bartın, Amasra, Kurucaşile ve Ulus belediyelerinin bu atıkları yola döktüğü belirlendi.

6 Milyon 495 Bin TL Para Cezası

Çevre Kanunu'na göre yapılan incelemelerin ardından Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi'ne ayrı ayrı 1 milyon 299 bin 54 TL olmak üzere toplamda 6 milyon 495 bin 270 TL idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan Resmi Açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bartın ili şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yola dökülen atıklara ilişkin incelemeler sonucu Çevre Kanunu'na istinaden; Bartın İl Özel İdaresi ve dört belediyeye toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari ceza uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Marmara Depremi Uyarısı: 250 Yıllık Fay 7.8 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir
ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor
Çöpü Yere Atmayarak Cebine Koyan Genç Ödüllendirildi
Bakanlıktan Eğirdir Gölü İçin Acil Eylem Planı
Aç kalınca kovanları parçaladılar