Yöresel lezzetler çadırkentte

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, zengin mutfak kültürlerini çadırkentlerde de sürdürmeye çalışıyor- Balık kebabı, kebse, şişbarak, semsek, lebeniye, tibdi, meğlak, kibbi halebiyye gibi yemekler çadırkentlerde kurulan ifta

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadırkentte yaşayan Suriyeliler, ramazan ayında ülkelerine ait lezzetlerle oruçlarını açıyor.

Yaklaşık 30 bin kişinin barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeliler, ramazanda geleneklerini yaşatmaya çalışıyor.

Sığınmacılar, iftar için hummalı bir çalışmanın ardından hazırladıkları yöresel tatlarla sofralarını süslüyor.

Ev yapımı yöresel ekmeği tercih eden Suriyelilerin hamurlu "mağruk" yemeği ramazanda en çok tüketilen yiyeceklerin başında geliyor.

Zengin bir mutfak kültürüne sahip Suriyelilerin iftar soflarında balık kebabı, kebse, mlihuye, şişbarak, semsek, lebeniye, tibdi, meğlak, kibbi halebiyye de yer alıyor.

Hurma suyundan yapılan tamral hindi ile meyan balı ise en çok tercih edilen içeceklerin başında geliyor.

Suriyeli Foze Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır vatanından uzakta olduğunu belirterek, özellikle ramazanda yöresel lezzetlerle vatan hasretini bir nebze dindirmeye çalıştıklarını söyledi.

Maruf, Suriye'deki geleneklerini Türkiye'de de sürdürdüklerini dile getirdi.

AA

Gündem Haberleri

Sağanak yağış Alanya'yı yıktı geçti
Tapu müdüründen açıklama: Eski tip kimlikle gelmeyin
İzmir'de Sağlık Skandalı! Yumurtalıklarını Aldılar Anne Olamayacak
Lozan'a Gitti İkinci Dünya Savaşı'na Türkiye'yi Sokmadı
Kamuya Yeni Personel Alımları ve Kadro İhdasları Resmi Gazete'de Yayımlandı