Yumurtalık kanserini yendi hamile kaldı

Yumurtalık kanseriyle mücadele eden Bulgar vatandaşı Simeonova, Kocaeli'deki bir hastanede yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu- 2 aylık hamile olan Simeonova:"Bulgaristan'daki doktorlar bana bir daha anne olamayacağımı söylediler. Yani yanlış ta

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de yapılan ameliyat ve tedaviyle yumurtalık kanserini yenen Bulgar Valentina Simeonova, ikinci bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

AA muhabirine açıklama yapan 35 yaşındaki Simeonova, bir yıl önce rutin kontrol esnasında sol yumurtalıkta bir kitlenin olduğunun fark edildiğini belirterek, bir arkadaşının tavsiyesiyle Kocaeli'deki Anadolu Sağlık Merkezine geldiğini söyledi.

Bulgaristan'da gittiği doktorlardan memnun kalmadığını aktaran Valentina Simeonova, şöyle devam etti:

"Ama iyileşeceğime inanıyordum, çünkü doğru yerde olduğumu biliyordum ve doğru doktorun yanındaydım. Bulgaristan'da 2 doktora gittim. Bulgaristan'da gittiğim doktorlara göre yumurtalık kistinin olduğu taraf bile yanlıştı. Yumurtalığımdaki kitlenin hangi tarafta olduğunu bilemediler. Bulgaristan'daki doktorlar bana bir daha anne olamayacağımı söylediler. Yani yanlış tanı koydular. Sağlıklı yumurtalıkta kitle olduğunu söylemişlerdi. Şu an doğru teşhis ve tedaviyle anne olacağım."

Hamile olduğunu öğrendiği zaman önce inanamadığını anlatan Simeonova, bu kadar büyük ve önemli bir ameliyattan sonra bu kadar kısa bir zamanda hamile kalacağını düşünmediğini dile getirdi.

Valentina Simeonova, 13 yaşında bir oğlu olduğunu ifade ederek, "Ameliyat oldum ve operasyon çok başarılı geçti. Aradan bir yıl bile geçmeden hamile kaldım. Üstelik herhangi bir tüp bebek tedavisi de görmedim. Doğumu da burada yapmak istiyorum." dedi.

- "Laparoskopik yöntemle ameliyatı gerçekleştirdik"

Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güçer ise hastanın yumurtalık tümörü teşhisiyle kendilerine başvurduğunu kaydetti.

Hastaya, genç olduğu için yumurtalık koruyucu cerrahi uyguladıklarını vurgulayan Güçer, şunları söyledi:

"Bu cerrahiyi de laparoskopik yolla yapmayı planladık. Hastanın yumurtalık tümörünü laparoskopik yöntemle aldık. Patolojik inceleme sonucunda tümör kötü huylu çıktı. Bu durumda ameliyatın devamını getirmeye karar verdik. Hastanın rahmini ve yumurtalığını koruyarak, normal, bildiğiniz bir kanser ameliyatı yaptık. Böylece ikinci bir cerrahi ameliyata da bırakmamış olduk ve hastayı çok kısa bir sürede taburcu edebildik. Bu ameliyatın önemli yanlarından biri, ameliyatın laparoskopik yolla yapılmasıdır. Yani kapalı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastanın karnını açmadan, kocaman bir kesi yapmadan. Çünkü kocaman bir kesinin 2 önemli zararı var. En önemlisi yapışıklık olması. Diğer dezavantajlar da hastanın hastanede uzun kalması, buna bağlı uzun ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı gibi sebeplerdir. Yapışıklık olması özellikle gebe kalmak isteyen kadınlar için ciddi sorun."

Doç. Dr. Güçer, operasyonun ardından ek bir kanser tedavisi de uygulanmadığını, hastanın şu an hamile ve çok sağlıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

Depremde vefat eden 408 öğretmenin ismi anıtta yaşatılacak
Enes Güran’ın gözünün altındaki iz, diş izi mi?
Tüm yurt kardan nasibini aldı
CHP Kazandı Kıymete Bindi
Karı gören Ankaralılar Elmadağ'a akın etti