Yunak Belediyesi Zabıta bağlı ekipler, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında halkın günlük tüketiminde önemli yer tutan gıda ürünlerinin üretim ve satış merkezlerinin denetimlerine başladı. Halk sağlığının gözetildiği denetimlerde Belediye Zabıta ekipleri, ilk denetimlerini fırınlarda ve unlu mamul üretim ve satış yerlerinde gerçekleştirdi. Ekipler, fırınların hijyenik koşulları ve ekmeklerin gramajlarına kadar bir çok konuda incelemelerde bulundu.
Ani baskınlarla fırınlardaki ve unlu mamul imalat ve satış yerlerindeki durumu tek tek not alan belediye zabıta ekipleri, iş yeri açma ruhsatı, havalandırma tertibatı, iş yerinin genel temizliği, un çuvalı paleti, haşere ile mücadele gibi mevzuatın ön gördüğü hükümleri esas alarak kontroller yaptı. Yapılan denetimlerde geçekleştirilen kontrol sonuçlarını raporlayan zabıta ekipleri, gerekli koşulları taşımayan ya da eksikleri bulunan iş yerleri hakkında cezai işlemler uyguladı. Başlatılan denetim ve kontrollerin Ramazan ayı boyunca sıklıkla devam edeceğini bildirdiler.