Öğrenci yurtları açılmasını kim engelliyor?
1 Haziran 2006 tarihinde yayına başlayan “bozkirinsesi.com” bu coğrafyada yaşayan herkesin sesi oldu. Bu siteyi izleyen tüm hemşerilerimiz bunu iyi bilmelidir. Fakirin yazılarını iyi izleyenler “un” veya “ün” peşinde olmadığını umarım öğrenmiştir. Bendeniz çeyrek asırlık gazetecilik yaşamım nedeniyle hayli ünlü olduğumu bilen biriyim. Sitemizde yayınlanan, “Dikkat: Üniversite yurt olarak kullanılacak binalar arıyor” başlıklı haberimize, üyelerimizden “Hayyam” rumuzlu okurumuz bir yorum eklemiş. Benim ilgimi çekti. Sizin de ilginizi çekeceğinden kuşkum yok.
“Sayın Ali Akgül, mademki böyle bir haber yayınladınız, hemen biz Bozkırlılar size bir soru yöneltelim… Öğrenci Yurtları Açılmasını Kim Engelliyor? (Ben engellemiyorum. a.a.) Biliyorsunuz, Bozkır Sağlık Meslek Lisesi iki senedir yeni öğrenci almıyor. Şu an son sınıfta okuyan 10-15 öğrencisi var… Ve pek çok Bozkırlı ve yüksekokul çevresi biliyor ki, Sağlık Meslek Lisesinin şu an kullandığı ve vakfa ait binanın yüksekokul için yurt yapılması planlanıyordu... Bunun ilçemize büyük avantajı olacaktı.. Nasıl mı? Hemen teknik yönünü açıklayalım:
YURTKUR’u biliyorsunuz... YURTKUR 1500 öğrencisi olan yerlere yurt yapabiliyor. Oysa Bozkır’da bu kadar öğrenci yok. Ama bu Sağlık Meslek Lisesinin binası gelecek seneye üniversiteye verilse ve yurt yapılsa, yüksek okul öğrenci kapasitesini artıracak ve 1500’lü sayılara ulaşacak. O aşamadan itibaren YURTKUR' un Bozkır’a yurt yapması an meselesi... (Bina bulabilirse a.a.)
Ne mi olacak?
Sonra şu olacak…
1- Bozkır’da ateş pahası olan ev kiraları düşecek.
2- 1500 öğrenci demek bozkırda her gün en kötü ihtimalle 1500 ekmeğin satılması demek… Diğer satılacak şeyleri saymıyorum. 1500 ekmekten hesap ederek siz gerisini hesaplayın.
3-YURTKUR’un Bozkır’a yurt yapması demek yüksekokula ileriki yıllarda yeni bölümlerin açılması demek.
Sayın Akgül, bu mesele çok önemli...
İnanın çok önemli.
Yüksek okulla eğer irtibat kurabileceğiniz kişiler varsa, ulaşın teknik bilgi alın. Çünkü Bozkır Sağlık Meslek Lisesini yurt yapma olayı yılan hikâyesine döndü. Aslında Bozkırlı siyasilerimiz el atsalar, duyduğum kadarı ile prosedür kısmı bir günde halledilirmiş. Bu arada elbetteki Sağlık Meslek Lisesinin kapanmasına üzülürüz. Çünkü açılırken çok mücadele verildiğini bizzat biliyorum. Ama Türkiye’nin şu aşamasında Sağlık Meslek Liseleri her şeyden önce meslek lisesi oldukları için zaten eski önemlerini kaybettiler.. Kapanma ihtimali yüzde 99 olarak görülüyor. Mademki kapanacak niye üniversite yurdu olmasın?
Niye YURTKUR’un dikkatini çekmesin?
Son aldığım bilgilere göre, yüksekokul müdürü ve sekreteri bu konuda çalışıyorlardı. Ama genç arkadaşlar... Ve sanırım önlerine bilmediğimiz (veya sizin bu alemin içinde olduğunuz için bildiğiniz ama bizim bilmediğimiz) kişiler tarafından engellenmektedir.
Sayın Ali Akgül, en kısa zamanda bu konuyu irdelemenizi istiyoruz. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, Bozkır’da yüksekokula yurt olabilecek ve şu an zaten amacına uygun kullanılmayan en az 4 kamu binası çıkar. Bunu yerinde ve titiz bir çalışma ile incelemenizi isteriz. Bozkır’dan uzağım. Eğer orada yaşasa idim kesinlikle bir araştırma yapar, size sunardım. Çok ilginç şeyler çıkacağına eminim. Kolay gelsin.”
Evet, özetle Hayyam rumuzlu okuyucum, ağabey, amcam veya kardeşim, kimse aynen böyle yazmış... (Hemşerimin yazdığı yorumdaki imla hatalarını hoşgörüsüne sığınarak düzeltmeye çalıştım.)
Gelelim esas konuya...
"Öğrenci Yurtları Açılmasını Kim Engelliyor?"
Yukarıdaki cümlelerin altına ben de imzamı koyuyorum.
Şimdi sıkı durun.
2006-2007 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu’na en az 1050 öğrenci gelecek. Bu sayı sayın müdür Prof. Dr. Abdurrahman Aktümsek tarafından bana deklare edildi.
Sorular ortada. Sorunda ortada...
Kamu görevlileri bu çağda makam odalarından yöneticilik yapmamalı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan duymasın vallahi... (Yani halkın içine inmeyeni, sorunları çözmeyenin altını bir çizer ki, o çizgiyi kimse silemez...)
İnin halkın içine kardeşim, dinleyin onları, nabız atışlarını, nefes alışlarını kontrol edin. Korkmayın bir şey kaybetmezsiniz. Tersine çok şey kazanırsınız...
Neyse...
Aslında soruların içinde yanıtları var. Arif olan anlar.
Hizmetlerini taktirle zaman zaman yazı konusu yaptığımız sayın Kaymakamımız Ali Katırcı’dan, sayın Belediye Başkanımız Mehmet Akif Ülker’den, İl Genel Meclisi’nde görev yapan 4 sayın üyemizden, Bozkır’ın kanaat önderlerinden çok değil azıcık risk almalarını ve sorulara icraatlı (!) yanıt bulmalarını bekliyoruz. Yılardır ekonomik sıkıntıdan haykıran esnaflarımızın seçilmiş liderleri var. Çıksınlar ortaya bu sorunu çözsünler. ÖSYM’nin altın tepsi ile sunduğu bu öğrenci nimetini geri çevirmesinler. Benim soy köklerimin yaşadığı şirin ilçemdeki gayrimenkul rantçılarına da “El insaf” heyetleri göndersinler.
Konuyla ilgili sitemizin haberi ses getirdi.
Yukarıdaki yazılı feryat bunun kanıtı.
Haydi, haydi… Çözün bu sorunu.
Sizi alkışlarız o zaman.
Yılın adamı veya adamları ilan ederiz...
Hatırlarsanız “Bozkır’ın ağabey ve ağıbeyleri” başlıklı bir yazım vardı. Merak eden bu sitenin arşivinden indirir yeniden okur.
Şimdi, yıllık en az 3 trilyon liralık öğrenci gelirini Bozkır’a kimler kazandıracak veya kaybettirecek?
Birlikte göreceğiz.
Böylece, bizim isimlendirmediğimiz “ağabey” veya “ağıbeyleri” de ortaya çıkacak.
120 kilometre uzaklıktan öğrenmeye çalışacağımız perde arkası gelişmeleri bu sütunlardan sizlerle paylaşacağız.
Çünkü bu site BOZKIR’IN SESİ’dir.
Belki, Bozkır'ın ve Bozkırlı’nın menfaatleri için birilerini üzeceğiz (!) Ama, biz logomuzda duyurduğumuz şekilde "Hattımızı ve haddimizi bilerek" yolumuza devam edeceğiz...