Zaman Müzesine süreklilik ödülü

Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” kapsamı

Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Selçuklu Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödülleri kapsamında Selçuklu Belediyesi, Sille Şapeli ve Zaman Müzesi ile “Süreklilik Ödülüne” layık görüldü. Üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada ödül sahipleri mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor. Ödüller, 14 Kasım 2014 tarihinde Antalya’da yapılacak olan YAPEX Fuarında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine sunulacak.

Tarihi Kentler Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Tarihi Konya merkezine 6 km mesafedeki tarihi Sille’de, bir Müslüman mezarlığının içinde bulunan metruk haldeki kilisenin restore edilerek, insan-zaman-mekân ilişkisine dikkat çekecek şekilde Zaman Müzesi olarak işlevlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu düşünceyle tefriş edilen ve konu ile ilgili obje ve yazılı eserlerin sergilendiği yapı, dinler arası kültürün özel bir örneğidir” denildi.

GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN SİLLE ŞAPEL “ZAMAN MÜZESİ”

Sille turizminin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Sille Şapeli’nde kurulan Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait “zaman” ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor. Müzenin ilgi çeken eserleri arasında; Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, Osmanlı paşaları tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma- baskı takvimler yer alıyor. Ayrıca altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumu’na ait illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemine ait arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camii Şerifi kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu vb. birçok kıymetli eser yer alıyor.

Tarih Ve İnsan Haberleri

Dominika Neresi? 90 Güne Kadar Vize Serbest
Kur'an ve Tevrat'ta Yahudilerin sonu ne zaman? Türkler Yahudilerle Savaşacak mı?