ZES ve Solis, Yenilenebilir Enerji İçin Yerli Üretim Anlaşması İmzaladı

ZES, dünyanın üçüncü en büyük solar inverter üreticisi Solis ile yaptığı yerli üretim anlaşması ile enerji bağımsızlığına katkıda bulunacak.

ZES, yenilenebilir enerji sektörünün büyümesine ivme kazandıracak önemli bir adım atarak, dünyaca ünlü solar inverter üreticisi Solis ile yerli üretim anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, Solis'in solar inverterleri, Zorlu Grubu'na ait Vestel'in Manisa'daki fabrikasında üretilecek. Bu iş birliği, Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.

Türkiye'nin Yeşil Enerji Dönüşümüne Katkı

ZES, 2022 yılında Çin merkezli Ginlong Technologies grubuna bağlı olan Solis Inverters ile distribütörlük anlaşması yaparak, Türkiye'deki ticari ve endüstriyel güneş enerjisi pazarında önemli bir aktör haline geldi. Yeni anlaşma ile ZES, yurt dışından temin ettiği inverterleri artık yerli olarak üreterek maliyetleri düşürmeyi ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Yerli üretim, aynı zamanda Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projelerinde kullanılmak üzere gerekli olan yüksek kaliteli inverterlerin temin edilmesine katkı sağlayacak.

Ekonomik ve Enerji Bağımsızlığına Katkı

Solis, dünya genelinde en büyük üç inverter markasından biri olarak güvenilirliği ve geniş pazar payı ile biliniyor. ZES Solar Genel Müdürü Evren Evcit, yerli üretimin hem yerel hem de global pazarda ZES'in rekabet gücünü artıracağını vurguladı. Evcit, "Yenilikçi ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Bu üretim, enerji bağımsızlığımız açısından da büyük bir anlam taşıyor. Yerli kaynakları kullanarak, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek için önemli bir adım atmış olacağız," dedi.

Bu önemli anlaşma, ZES'in yerli üretim kapasitesini artırırken, Türkiye'nin ekonomik ve enerji bağımsızlığını güçlendirecek. Üretilecek inverterlerin ihracatı da ZES tarafından gerçekleştirilecek, bu da hem yerel hem de ulusal ekonomiye katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Savunma sanayii fonu teklifi görüşmeleri ertelendi
Konya’daki kooperatiflere proje başvurusu çağrısı
Bakan Şimşek: Caydırıcılık Gücümüzü Artırmak Dışında Seçeneğimiz Yok
Konya Sanayi Odası 7. OSEG Konferansı’na Ev Sahipliği Yaptı
İnsanlar tarımı ve köylerini terk etmeye başladı