Siberağ-1 Operasyonuyla Hesaplarında 3.6 Milyar TL Hareketliliği Olan 35 Şüpheli Yakalandı

Siberağ-1 Operasyonuyla Hesaplarında 3.6 Milyar TL Hareketliliği Olan 35 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde düzenlenen "Siberağ-1" operasyonlarında hesaplarında 3 milyar 600 milyon Türk lirası para hareketliliği bulunan 35 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde bilişim suçlarına yönelik olarak düzenlenen "Siberağ-1" operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı. Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Zonguldak, İstanbul, Adana ve Ankara merkezli olmak üzere toplam 13 ilde gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda sosyal medya platformları üzerinden vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 35 şüpheli gözaltına alındı.

Zonguldak merkezli İstanbul ve Bursa'da yapılan operasyonlarda, sosyal medya uygulamaları üzerinden "Kredi Kartı Aidatı Ödemesi" vaadiyle vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 9 şüpheli, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Aynı şekilde, Adana merkezli Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yapılan operasyonlarda ise sosyal medya platformları üzerinden kiralık ev ilanları vererek vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli operasyonlarda ise internet üzerinden kişisel verilerin sorgulama paneli üzerinden ücret karşılığında sorgulanmasına aracılık ettikleri tespit edilen 4 şüpheli yakalandı. Gaziantep, Tekirdağ ve Burdur illerindeki operasyonlarda ise çocuk ve yetişkinlere ait müstehcen içerikleri depolayıp yayınladıkları belirlenen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında toplamda 3 milyar 600 milyon Türk lirası para hareketliliği olan şüphelilerin yanı sıra, ruhsatsız tabancalar, dijital materyaller ve büyük miktarda döviz ile Türk lirasına da el konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.