Sıcak Hava Yerini Yağışa Bırakıyor: Konya'ya Serinlik Geliyor

Sıcak Hava Yerini Yağışa Bırakıyor: Konya'ya Serinlik Geliyor

Konya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde yerini yağışlı havaya bırakacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, artan nem oranıyla hissedilen sıcaklığın daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Konya'da Sıcaklıklar Düşecek, Yağışlı Hava Geliyor

Konya'da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde düşerek yerini yağışlı havaya bırakacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklıklarının artan nem oranıyla birlikte daha fazla hissedildiğine dikkat çekiyor.

Hafta İçinde Yağış Bekleniyor

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Şefi Hayati Alkan, sıcaklıkların hafta başında yüksek seyredeceğini, ancak çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın etkili olacağını belirtti. Alkan, "Bu hafta ortasından itibaren bölgemiz yeni bir yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Özellikle çarşamba günü bölge genelinde Konya, Karaman, Aksaray, Niğde ve perşembe günü de batı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor" dedi.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Dönüyor

Alkan, sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren düşeceğini ve hafta sonu itibarıyla 30-31 derece civarında seyredeceğini ifade etti. "Bu sıcak hava dalgasının bölgemizi terk etmesini ve sıcaklıkların mevsim normallerine doğru geri çekilmesini bekliyoruz" diye konuştu. Rüzgarların kuzey yönlerden orta kuvvette ve yağış anında kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Hissedilen Sıcaklık Daha Yüksek

Hava sıcaklıklarının geçtiğimiz yıllara göre düşük seviyelerde seyrettiğini ve nem oranının arttığını belirten Alkan, "Haziran ayı içerisinde Konya bölgesinde sıcaklıklar uzun yıllar değerlerinin üzerine çıktı. Konya merkezde 37 derece, Çumra'da ise 37.8 dereceye ulaştı. Temmuz ayında da benzer şekilde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti" dedi. Artan nem oranının hissedilen sıcaklığı 4-5 derece artırdığına dikkat çeken Alkan, vatandaşları özellikle öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Sıcak Hava Yerini Yağışa Bırakıyor: Konya'ya Serinlik Geliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.