Sinan Ateş Cinayet Davasında Tanık Beyanları Tamamlandı

Sinan Ateş Cinayet Davasında Tanık Beyanları Tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin devam eden davada, 22 sanığın yargılandığı duruşmada tanık beyanları tamamlandı. Mahkeme başkanı, ara karar için duruşmaya 14:00'e kadar ara verdi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin olarak 22 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya sanıklar, avukatlar, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Mahkeme başkanı, CHP milletvekili Mahmut Tanal'ın duruşma salonundan çıkarılmasına karar vermişti. Bugün de Tanal'ın duruşmaya katılmasıyla, mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkarılması işlemi tekrarlandı. Mahkeme başkanı, tanık beyanlarının tamamlanmasının ardından ara karar verileceğini duyurdu.

Tanıkların İfadeleri

Tanık Yusuf Mert, olay günü siparişe giderken ışıklarda beklerken kaçan şahıslarla karşılaştığını belirtti. "Motorda oturan kişide kask vardı, arkaya binen kişi kasksızdı. Plakanın '35 E' kısmı dışındaki kısmı bantlıydı. Başka bir bilgi veya görgüm yoktur" dedi.

Bir diğer tanık Yavuz Süleymanoğlu, Aytaç Ataç'ın kendisine Sinan Ateş'in öldürüldüğünü söyledikten sonra, "Tolgahan'ı ben bir arayayım o bilir" dediğini belirtti.

Gönül Ergin, olay sırasında silah sesi duyduğunu ve motora binen şahsın resmini çektiğini ifade etti. "Silah sesi gelince motora binip kaçan şahsı gördüm. Plakanın son üç rakamı bantla kapalıydı" dedi.

Saldırganın Eylemleri ve Tanıkların Gözlemleri

Sinan Ateş'in yanında bulunan tanık Ahmet Keçik, olay anında şahsın kendisine ve Ateş'e ateş ettiğini, Ateş'in yaralı halde olduğunu ve hemen yardım çağırdığını belirtti. Keçik, kendisini savunma amacıyla kaçan şahsa birkaç el ateş ettiğini de ifade etti. Ayrıca, Keçik, "Biz 'reis' diye hitap etmezdik" şeklindeki açıklamasında, kendisinin Sinan Ateş'e "başkanım" diye hitap ettiğini ve Selman Bozkurt'un "abi" olarak adlandırıldığını söyledi.

İstanbul'da bir otel sahibi olan Gökhan Türkmen ise, Alper Atay'ın kendisinden oda talep ettiğini ancak Doğukan Çep'i tanımadığını ve olay günü şehir dışında olduğunu belirtti.

Mahkeme Ara Karar İçin Ara Verdi

Tanık beyanlarının tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı, ara karar verilmesi için duruşmaya 14:00'e kadar ara verildiğini duyurdu. Müzekkere sonrasında ara karar açıklanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler