Sinan Ateş Cinayeti Davasında Mahkemeden 15 Polis Hakkında Suç Duyurusu

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Mahkemeden 15 Polis Hakkında Suç Duyurusu

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti davasında, mahkeme başkanı ile Ateş ailesinin avukatları arasında yaşanan gerginlik sonucu 15 polis memuru hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Mahkemede Gergin Anlar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında tansiyon yükseldi. Mahkeme başkanı ve Ateş ailesinin avukatları arasında yaşanan tartışma, mahkeme salonunda gergin anlara sahne oldu. Gerginliğin tırmanması üzerine mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in salondan çıkarılmasını talep etti.

Polisler Hakkında Suç Duyurusu

Mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen kolluk görevlileri nedeniyle mahkeme başkanı, aralarında Emniyet Müdür Yardımcısı M.D. ve Şube Müdürü U.A.'nın da bulunduğu 15 polis memuru hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mahkeme başkanı, polislere yönelik sert eleştirilerde bulunarak görevlerini yapmamalarını eleştirdi.

Mahkeme Başkanından Sert Tepki

Remzi Çayır'ın salondan çıkarılmasının ardından yeniden konuşan mahkeme başkanı, polislere yönelik şu ifadeleri kullandı: "Dışarıya çıkın. Oradaki görevlileri istiyorum. Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı? Tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada on defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polislerde sorumlu, orada düzeni bozanlarda sorumlu burada. Neye çekiniyorsunuz siz. Emri ben vermişim talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz, günahı, sevabı, hukuk bütün sorumluluğu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayıp. Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz, yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz, ne geçiyor elinize düzeni bozunca."

Olayın Geçmişi

2 Temmuz'da görülen duruşmada, sanık Serdar Öktem'in sorgusu esnasında mahkeme başkanı ile Ateş ailesinin avukatları arasında tartışma çıkmıştı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında devam eden gerginlik üzerine mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in dışarı çıkarılmasını istemişti. Mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.