Şirine’yi tekmeleyerek 4. kattan aşağı atan kadın akademisyene hapis cezası

Şirine’yi tekmeleyerek 4. kattan aşağı atan kadın akademisyene hapis cezası

Küçükçekmece'de Şirine isimli kediyi tekmeleyip 4. kattan aşağı atarak ağır yaralanmasına neden olan sanık Elanur Pilici'ye 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın duruşmalarda pişmanlık göstermemesi nedeniyle cezada indirim uygulamadı.

İstanbul Küçükçekmece'de 15 Ağustos 2023'te meydana gelen olayda, akademisyen Elanur Pilici (49) Şirine isimli kediyi tekmeleyip 4. kattan aşağı atmıştı. Olayla ilgili olarak Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kedi Şirine'nin sahibi Fatma Aydın ve sanık Elanur Pilici hazır bulundu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da duruşmaya katıldı.

Sanık Elanur Pilici savunmasında, "Hayvan beni görünce kendisi pencereden aşağıya düştü. Kucaklayıp götürüp oradan atmış değilim. Kediye sadece bir kere vurdum. Ben onlardan daha fazla hayvanseverim. Yan tarafta köpekler de var onları da besliyorum. Ben normalim. Ben hayvanları seviyorum ve sevmeye devam edeceğim. O zaman benim psikolojik sorunlarım vardı. Öyle yaptığım için üzgünüm. Hayatımda ilk defa vurduğum bir hayvan. Bunun için çok ağladım, çok üzgünüm. Ben hayvanseverim" dedi.

Mahkeme Kararının Ardından Duygusal Anlar Yaşandı

Sanığın savunması sırasında gözyaşlarına boğulan kedi Şirine'nin sahibi Fatma Aydın, duruşma salonundan çıktı. Mahkeme ara verdiğinde koridora çıkan bir hayvansever ise fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Mahkeme, Elanur Pilici'ye "evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Hakim, sanığın duruşmalarda pişmanlık göstermemesi gerekçesiyle cezada takdiri indirim uygulamadı.

İddianamede Neler Yer Aldı?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2023'te meydana gelen olay detaylı bir şekilde anlatıldı. İddianamede hazırlanan bilirkişi raporuna göre, sanık Elanur Pilici'nin Şirine isimli kediye defalarca tekme atarak ve kediyi 4. kattan aşağı atarak "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak" suçunu işlediği belirtildi. İddianame kapsamında sanığın 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şirine’yi tekmeleyerek 4. kattan aşağı atan kadın akademisyene hapis cezası

Şirine’yi tekmeleyerek 4. kattan aşağı atan kadın akademisyene hapis cezası

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.