Sosyal medyadan terör örgütü propagandası yapan şahıs tutuklandı

Sosyal medyadan terör örgütü propagandası yapan şahıs tutuklandı

Aksaray'da bir şahıs, sosyal medya üzerinden elindeki tüfekle terör örgütü lehine propaganda yaparak Cumhurbaşkanına ve siyasi parti liderlerine hakaret ettiği görüntülerle yakalandı ve tutuklandı.

Aksaray'da sosyal medya üzerinden terör örgütü lehine propaganda yapan ve elindeki pompalı tüfekle havaya ateş açarak Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bir şahıs, polisin başarılı operasyonuyla yakalandı ve tutuklandı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, siber devriye çalışmaları kapsamında şahsın terör örgütü propagandası yaptığını ve devlet büyüklerine yönelik ağır hakaretlerde bulunduğunu tespit etti. Sosyal medya üzerinde paylaşılan görüntülerde, Erol Bayrak (55) isimli şahsın elindeki tüfekle havaya ateş açarak terör örgütünü övdüğü ve Cumhurbaşkanı ile siyasi parti genel başkanlarına küfrettiği belirlendi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda harekete geçen polis ekipleri, teknik ve fiziksel takip yöntemleriyle şahsın bulunduğu adresi belirledi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Bayrak, "Cumhurbaşkanına hakaret", "Devletin egemenlik alametlerini aşağılamak", "Kamu görevlisine hakaret" ve "Terör örgütü propagandası" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahsın yakalanması ve tutuklanması, Aksaray'da güvenlik güçlerinin sosyal medya üzerinden yapılan yasa dışı faaliyetlere karşı etkin mücadelesinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Sosyal medyadan terör örgütü propagandası yapan şahıs tutuklandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler