Sunkar'ın İflası İkinci El Fiyatlarını Düşürecek!

Sunkar'ın İflası İkinci El Fiyatlarını Düşürecek!

Türkiye'nin önde gelen oto kiralama şirketlerinden biri iflas etti. Şirketin filosunda bulunan binlerce aracın piyasaya sürülmesi ile ikinci el araba fiyatlarında düşüş bekleniyor.

Türkiye ekonomisi son aylarda artan enflasyon ve faiz oranları ile zor bir dönemden geçiyor. Bu durum sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarını da oldukça yükseltti. Vatandaşlar araba satın almak için biriktirdikleri parayı bile yetmez hale geldi.

Son günlerde ise ikinci el araba fiyatlarında düşüş yaşanacağına dair umutlar arttı. Bunun sebebi ise Türkiye'nin en köklü oto kiralama firmalarından biri olan Sunkar Oto Kiralama'nın iflas etmesi.

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi tarafından 7 Haziran 2024 tarihinde verilen iflas kararı ile Sunkar Oto Kiralama'nın filosunda yer alan binlerce araç piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Bu durumun ikinci el araba fiyatlarında yüzde 20'ye varan düşüşlere yol açması bekleniyor.

Ekonomik krizin gölgesinde zorlanan vatandaşlar için bu haber oldukça sevindirici. Uzmanlar, Temmuz ayının sonuna kadar ikinci el araba fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanacağını öngörüyor.

Sunkar Oto Kiralama'nın iflası, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu zor durumu da gözler önüne seriyor. Küresel ekonomik kriz ve koronavirüs salgınının etkileri ile birçok sektörde sıkıntılar yaşanıyor. Bu durumun önümüzdeki dönemde de devam etmesi muhtemel.

Ancak Sunkar Oto Kiralama'nın iflası ile ortaya çıkan binlerce araç, ikinci el araba fiyatlarında düşüş sağlayarak vatandaşlara bir nebze olsun umut olabilir.

Memur maaşlarına zam yapılmasına ve asgari ücrette artış olmamasına rağmen, ikinci el araba fiyatlarındaki düşüş, araba satın almak isteyenler için bir fırsat oluşturabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler