Sürücüleri Yanıltan Eski Yol Çizgileri Siliniyor

Sürücüleri Yanıltan Eski Yol Çizgileri Siliniyor

Kapadokya'nın önemli güzergahlarından Avanos-Çavuşin-Göreme yolunda, eski ve yeni çizgilerin karışıklık yaratması üzerine Nevşehir İl Özel İdaresi harekete geçerek çizgileri silme çalışmalarına başladı.

Kapadokya bölgesinin turizm açısından en yoğun kullanılan yollarından biri olan Avanos-Çavuşin-Göreme yolunda, trafik çizgilerinin karmaşası sürücüler için tehlikeli hale gelmişti. Bisiklet yolunun kaldırılmasının ardından çizilen yeni trafik çizgilerinin, eski çizgilerle karışması nedeniyle sürücüler yön bulmakta zorluk çekiyor ve bu da trafikte risk oluşturuyordu.

Sürücüleri Yanıltan Eski Yol Çizgileri Siliniyor

Vatandaşların İhbarı Üzerine Çalışma Başlatıldı

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Nevşehir İl Özel İdaresi harekete geçerek, eski çizgilerin silinmesi için bugün çalışmalara başladı. Avanos kavşağından Göreme'ye kadar uzanan yol boyunca, eski çizgilerin tamamen silinmesi hedefleniyor. Çalışmaların, trafiği engellemeyecek şekilde ve iş güvenliği önlemleri alınarak yürütüldüğü belirtildi.

Sürücüleri Yanıltan Eski Yol Çizgileri Siliniyor

Çalışmalar Hafta Sonuna Kadar Tamamlanacak

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam, yol üzerinde yapılan çizgi çalışmalarına dair açıklamalarda bulunarak, "Daha önce bisiklet yolu için çizilen çizgilerin kaldırılması nedeniyle yeni düzenlemeler yapıldı. Ancak eski çizgiler hala asfalt üzerinde kaldığı için sürücüler zorlanıyordu. Bu sorunu çözmek için hızlıca harekete geçtik ve asfalta uygun boya ile eski çizgileri silmeye başladık. Çalışmalarımızı hafta sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Nevşehir İl Özel İdaresi, çalışmalar tamamlandıktan sonra sürücülerin yol üzerinde herhangi bir karışıklık yaşamayacağını ve trafik güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.