Tarımsal Üretime Yönelik Yeni Destekler Yayımlandı

Tarımsal Üretime Yönelik Yeni Destekler Yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle tarımsal üretimi desteklemek adına yeni kredi ve finansman imkanları sağlanıyor.

Tarım sektöründe üretimi artırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla önemli adımlar atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği", tarımsal üretimde kullanılmak üzere 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi imkanını içeriyor.

Tebliğe göre, çiftçiler temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında kullanacakları kredinin yüzde 70'ini tarımsal girdiler için ayni olarak, yüzde 30'unu nakit olarak kullanabilecekler. Üretim planlaması yapanlar ve sözleşmeli üretim yapanlar ek indirimlerden yararlanabilecekler.

Ayrıca, hastalıktan ari işletmelere yönelik sağlık sertifikası olan hayvancılık işletmelerine ve yeni kurulacak tarım tesislerine destekler sağlanacak. Araştırma ve geliştirme projeleri ile biyo-tarım yatırımları da teşvik ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu desteklerin tarımsal üretimi güçlendireceğini ve gıda arz güvenliğine katkı sağlayacağını belirtti. Planlı üretim ve desteklerin etkin kullanımıyla daha verimli bir tarım sektörü hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler