Tavuk Dünyası’ndan Görme Engelli Misafirler İçin Braille Alfabeli Menü Desteği

Tavuk Dünyası’ndan Görme Engelli Misafirler İçin Braille Alfabeli Menü Desteği

Tavuk Dünyası, erişilebilirlik ve kapsayıcılık adına önemli bir adım atarak, görme engelli misafirlerinin daha rahat sipariş verebilmeleri için menülerini Braille alfabesi ile hazırladı.

Türkiye’nin önde gelen fast-casual restoran zincirlerinden Tavuk Dünyası, erişilebilirlik ve kapsayıcılık alanında önemli bir yeniliğe imza attı. Görme engelli misafirlerinin restoranlarda daha rahat sipariş verebilmelerini sağlamak amacıyla menülerini Braille alfabesi ile hazırlayan marka, bu adımıyla sektörde fark yarattı. Ürün açıklamalarından fiyat bilgilerine kadar tüm detayları içeren bu özel menüler, Ağustos ayı itibarıyla Tavuk Dünyası’nın Türkiye genelindeki tüm şubelerinde kullanılmaya başlandı.

"Kapsayıcı Bakış Açımızla Gelişmeye Devam Edeceğiz"

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, Braille menüler ile ilgili yaptığı açıklamada, misafirlerine en iyi hizmeti sunma misyonları doğrultusunda hareket ettiklerini vurguladı. Mumcu, “Tavuk Dünyası olarak misafirlerimiz için kaliteden ödün vermeden, lezzetli ve ulaşılabilir fiyatlı menüler sunarken kapsayıcılığa da çok önem veriyoruz. Restoranlarımızda görme engelli misafirlerimizin de rahatlıkla sipariş verebilmeleri için özel olarak Braille alfabesi ile menüler hazırladık. Bu menülerimiz, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye genelindeki tüm restoranlarımızda yerini aldı. Misafirlerimize daha iyi bir deneyim sunmak adına attığımız bu adımın sektörümüze örnek olacağını düşünüyoruz. Türkiye’den çıkmış başarılı bir global marka olma yolculuğumuzda; vizyoner, yenilikçi ve kapsayıcı bakış açımızla sürekli gelişmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.