Teknopark imzaları noter huzurunda atıldı
Muğla Teknopark AŞ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, kamu ve özel sektörden 52 hisse sahibinin noter huzurunda attığı imza ile kuruldu- Muğla Valisi Çiçek:- "Üniversitemizin, belediyelerimizin, özel sektörümüzün katılımıyla oluşturulan teknopark, Muğla'nı
MUĞLA (AA) - Üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek ve teknolojik bilgi üretmek için planlanan Muğla Teknopark AŞ, 52 hisse sahibinin noter huzurunda attığı imza ile kuruldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kaymakamlar, belediye başkanları, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu başkanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Enerji, tarım, balıkçılık, turizm, mermer ve sağlık alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerine Teknopark AŞ ve hisse oranları hakkında bilgi verildi.
İmza töreninde konuşan Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Muğla Valisi Amir Çiçek, teknopark inşaatının başlamasının 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi nedeniyle geciktiğini dile getirdi.
Teknopark binasının inşaatının uzun süre önce başlaması gerektiğini belirten Çiçek, "Anonim şirketimize hiçbir gölge düşmesin diye işi sağlam yapalım istedik. Her yönüyle tertemiz olsun istedik. Şu anda önümüzde 4 aylık bir süre var ama bizim 4 ay bekleyecek zamanımız yok. Bir an evvel inşaatımızın başlaması, bürolarımızın çalışması lazım. Üniversitemizin, belediyelerimizin, özel sektörümüzün katılımıyla olan Teknopark Anonim Şirketi'nin Muğla'nın vizyonunu genişleteceğini düşünüyorum." dedi.
Prof. Dr. Harmandar ise teknopark projesi ile ilgili çalışmaların 2011 yılından itibaren sürdürüldüğünü kaydetti.
Yenilenebilir enerji, sağlık, turizm, gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri üzerine hazırlanan yapılabilirlik raporunun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabulü ve Resmi Gazete'de yayınlanması ile Muğla Teknopark'ın Türkiye'nin 62. teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildiğine işaret eden Harmandar, "Bu kanunun amacı ülkemizde gelişimi hızlandırmak. Bunun için bir üniversite ya da ileri teknoloji enstitüsü önderliğinde o ilde Ar-Ge tahlili yapmak isteyen bütün kamu kurum, kuruluşları, özel sektörlerle birlikte bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulmasını amaçlıyor. Kurulan bölgelerde amaç, ileri teknolojiyi yakalamak, üründen ve üretimden yeni teknolojileri yakalamak, katma değerleri yüksek ürünler elde etmek ve o bölgeye sermaye akışını ve istihdamını sağlamak." diye konuştu.
- "Üniversitemizle birlikte bütün girişimcilerin önünü açacağız"
Şirket hakkında bilgi veren Harmandar, şunları ifade etti:
"Şu anda şirketimiz 52 ortaktan oluşmakta. Önümüzdeki günlerde 54 ortağa çıkacak. Böylece Muğla'mızda, üniversitemizle birlikte bütün girişimcilerin önünü açacağız. Girişimci şirketler olarak özellikle yenilenebilir enerji, sağlık, tarımsal ve hayvansal üretim konusunda üç ana temayı öne almak suretiyle diğer bütün alanlarda da faaliyet göstereceğiz. İletişim konusu her zaman ön plana çıkmaktadır. Noter huzurundaki imzadan sonra şirket faaliyetleri ticaret hukukuna göre devam edecektir. Ben burada çok güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Muğla’mıza hayırlı olsun."
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise teknopark sayesinde Muğla'nın, özgün ve ihtiyaç duyduğu alanlarda gelişme göstereceğini söyledi.
Şirkete bütün belediyelerin katılım sağladığını vurgulayan Gürün, "Dolayısıyla hem yerel idareler hem valiliğimiz, üniversitemiz ve bütün ticari kuruluşlar, ticaret odaları, STK'lar bu kadar geniş bir temsili alanda bir araya geldi. Bunun ortak imzaya alınması bence Muğla için de bir ilk ve çok önemli. Şimdiye kadar Muğla'da ortaklıklar çok fazla olamadı. Bir konu üzerinde bu kadar geniş bir çevrenin bir araya gelmesi bence ayrıca altı çizilmesi gereken bir olay. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor." dedi.
Konuşmaların ardından şirket ortakları Teknopark AŞ'nin kuruluşu için gereken imzayı noter huzurunda attı.
Denizli Yolu Kavşağı'nda bulunan 64 dönüm arazi üzerine kurulacak teknopark, yenilenebilir enerji teknolojileri, turizm ve sağlık, gıda-tarım, hayvansal ürünler araştırma ve geliştirme, yazılım, maden, gemi ve yat, makine gibi konularında hizmet üretecek.
AA
Kaynak: