Tekvandoda madalya kazanan milliler Konya’da

Tekvandoda madalya kazanan milliler Konya’da

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda tekvando branşında toplam 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak en çok madalya kazanan ülke oldu.

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda tekvando branşında büyük bir başarıya imza attı. Türk sporcular, 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak oyunlarda en çok madalya kazanan ülke oldu. Türkiye’yi, 3 madalya ile Özbekistan ve İran takip etti. Altın madalya kazanan Mahmut Bozteke, 63 kiloda tarihe geçerken, gümüş madalyaları Ali Can Özcan, Fatih Çelik ve Gamze Gürdal elde etti. Meryem Betül Çavdar ise bronz madalya kazandı.

Tekvandoda madalya kazanan milliler Konya’da

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin: "Planlı Çalışmanın Sonucu"

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nı değerlendirdi. Şahin, "2024 Paralimpik Oyunları tekvando branşı açısından çok başarılı geçti. Tokyo 2020 Olimpiyatları'ndan sonra tekvando branşında büyük bir gelişme kaydedildi. Sporcularımızla planlı ve programlı bir şekilde çalışarak, Paris Olimpiyatları’na en iyi şekilde hazırlandık. Kazandığımız 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya bizim için altın değerinde. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın desteğiyle bu başarıya ulaştık" dedi.

Tekvandoda madalya kazanan milliler Konya’da

Gamze Gürdal: "Gümüş Madalya Kazandım, Çok Gururluyum"

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Gamze Gürdal, yaşadığı mutluluğu paylaştı. Gürdal, "Paris’ten çok güzel hatıralarla ayrıldım. Gümüş madalya kazandım, ancak orada yarışmanın ve madalya almanın keyfi bambaşkaydı. Olimpiyat madalyasına sahip olmanın gururunu yaşıyorum. Hayallerinin peşinden koşan herkese başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ali Can Özcan: "Çok Değerli Bir Madalya"

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan bir diğer milli tekvandocu Ali Can Özcan ise, madalyanın kendisi için ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Özcan, "Olimpiyatlara altın madalya hedefiyle gitmiştik, ancak gümüş madalya nasip oldu. Zamanla bunun ne kadar değerli olduğunu anladım. Turnuvada yaşadığımız her an çok özeldi. Los Angeles Olimpiyatları’nda bu gümüş madalyaları altına çevirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan Anlamlı Plaket

Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası'na katılan ve sporcularla bir araya gelen Gamze Gürdal ve Ali Can Özcan’a, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin tarafından plaket verildi. Bu anlamlı tören, sporcuların motivasyonunu artırdı ve gelecekteki başarılar için bir teşvik oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.