Telegram Kurucusu Pavel Durov Gözaltına Alındı: Ağır Suçlamalar!

Telegram Kurucusu Pavel Durov Gözaltına Alındı: Ağır Suçlamalar!

Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya.

Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı. Paris Savcısı, Durov'un çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Siber Suçlar Birimi Tarafından Başlatılan Soruşturma

Fransa'nın siber suçlar birimi tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Durov'un, Telegram platformunda yasa dışı faaliyetlere izin verdiği iddia ediliyor. Savcılık, Durov'un platform üzerindeki kontrolünü kullanarak çocuk istismarı materyallerinin yayılmasına ve uyuşturucu kaçakçılığına aracılık ettiğini öne sürüyor.

Telegram'dan Açıklama: "Platformun Kötüye Kullanılmasından Sorumlu Tutulamayız"

Telegram tarafından yapılan açıklamada, platformun kötüye kullanılmasından şirketin veya CEO'sunun sorumlu tutulamayacağı belirtildi. Şirket, Durov'un Avrupa'da sık sık seyahat ettiğini ve saklayacak hiçbir şeyi olmadığını ifade etti.

Kremlin'den Açıklama: "Durov'un Tam Olarak Ne İle Suçlandığını Bilmiyoruz"

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Durov'un tam olarak neyle suçlandığını bilmediklerini ve konuyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özel Jetiyle Gözaltına Alındı

Durov, Azerbaycan'dan özel jetiyle Fransa'ya geldiği sırada gözaltına alındı. Polis yetkilileri, Durov'un siber suçlarla mücadele birimleriyle işbirliği yapmayı reddettiği için soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

"Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" Kimdir?

39 yaşındaki Pavel Durov, "Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" olarak anılıyor. Forbes'a göre 15,5 milyar dolarlık bir servete sahip olan Durov, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri çift vatandaşlığına sahip.

Telegram'ın Geleceği Belirsiz

Durov'un gözaltına alınmasıyla birlikte Telegram'ın geleceği belirsiz hale geldi. Platformun kullanıcıları, bu gelişmenin platform üzerindeki güvenilirliği nasıl etkileyeceği konusunda endişeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.