TFF Başkan Seçimi İçin Adaylık Başvuruları Tamamlandı: 3 Aday Yarışacak

TFF Başkan Seçimi İçin Adaylık Başvuruları Tamamlandı: 3 Aday Yarışacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul öncesinde başkan adaylık başvurularının sona erdiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'da yapılacak başkanlık seçimi için adaylık başvurularının sona erdiği bildirildi. TFF Statüsü'nün 38. maddesi uyarınca 11 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanan başvurular sonucunda, başkan adayları TFF Genel Sekreterliği'ne başvuruda bulundu.

Başvuru Süreci ve Adaylar

Başkanlık adaylık başvuruları, TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgeleri incelenerek değerlendirildi. Bu değerlendirme yetkisi Genel Kurul Divan Kurulu'na ait olmak üzere, başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran ve gerekli şartları sağlayan adaylar alfabetik sırayla şöyle açıklandı:

  • İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu
  • Mehmet Büyükekşi
  • Servet Yardımcı

Diğer Adaylık Başvuruları Reddedildi

TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsü'nün 38/1. maddesinde belirtilen başkan adaylığına ilişkin koşulları taşımadığı için kabul edilmedi. TFF'nin açıklamasında, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yapılacak başkan seçimi için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi uyarınca 11 Temmuz 2024 tarihinde sona ermiştir. Genel kurulda başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler alfabetik sırayla aşağıda belirtilmiştir," ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.