Ticaret Bakanlığı: 2 Mayıs'tan bu yana İsrail'le ticaret yok

Ticaret Bakanlığı: 2 Mayıs'tan bu yana İsrail'le ticaret yok

Ticaret Bakanlığı, 2 Mayıs 2024 tarihinden bu yana Türkiye'den İsrail'e ihracat veya ithalat yapılmadığını ve İsrail'den Türkiye'ye ulaşan hiçbir sevkiyatın olmadığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Mayıs 2024 tarihinden itibaren İsrail ile tüm ticari faaliyetlerin durdurulduğunu hatırlattı. İsrail’in insanlık dışı saldırılarının ardından Türkiye’nin ticari ilişkilerini aşamalı olarak yavaşlattığı, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren ise 54 grupta bin 19 farklı ürünün İsrail’e ihracatının tamamen durdurulduğu belirtildi.

2 Mayıs 2024'ten itibaren ise ihracat ve ithalat işlemlerinin tamamen kesildiği vurgulanan açıklamada, "Bu tarihten sonra Türkiye'den İsrail'e yönelik hiçbir gümrük beyannamesi tescil edilmediği gibi, İsrail'den Türkiye'ye ulaşan hiçbir sevkiyat bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

"Filistin’e İnsani Yardımlar Devam Ediyor"

Açıklamada, Filistin'e yönelik insani yardımların ise sürdüğü belirtildi. Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan ve Filistin topraklarındaki ihtiyaçlara yönelik yapılan sevkiyatların, Filistin'in kontrolünde gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu malların yalnızca Filistin’e ait olduğu ve ticaret verilerinden de anlaşılabileceği ifade edildi.

"Türkiye, İsrail’e Karşı Kararlı Tedbirlerini Uygulamaya Devam Edecek"

Türkiye’nin, İsrail'in Gazze'ye insani yardım akışına izin verene ve kalıcı bir ateşkes ilan edene kadar ticari ilişkileri durdurma kararını uygulamaya devam edeceği ifade edildi. Açıklamada, Türkiye’nin bu kararlı duruşunun uluslararası kuruluşlar nezdinde de İsrail tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldığı, ancak Türkiye'nin insani değerler çerçevesinde bu politikalarını sürdürmeye devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.