Tişörtle gitti, montla döndü

Tişörtle gitti, montla döndü

Bursa'da bir grup dağcı, Uludağ'ın 2 bin 543 metre rakımlı zirvesine tırmanarak aynı gün içinde hem kış hem de yaz mevsimini yaşadı. Geceden yola çıkan dağcılar, sabah uyandıklarında kırağı ile kaplı tulumları karşısında şaşkınlık yaşadı.

İki Mevsimi Aynı Gün Yaşadılar

Bursa'da bir grup dağcı, Uludağ'ın zirvesinde iki mevsimi aynı gün yaşamanın keyfine vardı. Geceden yola çıkan dağcılar, sabah uyandıklarında tulumlarının üzerine yağan kırağı görünce gözlerine inanamadı. Uludağ'ın 2 bin 543 rakımlı zirvesine çıkan dağcıların kaydettikleri göller, sisler, ayıların ayak izleri ve ilginç doğa olayları izleyenleri büyüledi.

Tişörtle gitti, montla döndü

Kısa Kollu Çıktılar, Mont ile Döndüler

Haziran ayında zirveye çıkan dağcılar, iki mevsimi aynı gün yaşadı. Kısa kollu kıyafetlerle yola çıkan dağcılar, belli bir mesafeye geldiklerinde ise üzerlerine mont giymek zorunda kaldı. Heyecan dolu anlar yaşadıklarını dile getiren dağcılar, böyle bir havada ilk defa zirvenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

Minik Ayıların Ayak İzleri Gülümsetti

Uludağ'da yaban hayatını da görüntüleyen dağcılar, ayıların ayak izlerini de kayda almayı ihmal etmedi. Farklı noktalarda minik yavru ayıların olduğu, annelerinin ise aşağıdan beslendikten sonra yavrularını emzirmek için yukarı çıktığı kaydedildi.

Tişörtle gitti, montla döndü

Çığ ile Kapanan Göl, Eski İhtişamına Kavuştu

Havaların ısınmasıyla eriyen karların Uludağ'daki krater göllerini doldurduğunu belirten dağcılar, yaşanan doğa olaylarını ise farklı günlerde çektikleri görüntülerle ortaya koydu. Buzlu Göl'ün Haziran ayının başında çığ düşmesi sonucu tamamen kapandığı görüntüleyen dağcılar, bugün çıktıklarında ise karların eridiğini ve gölün eski ihtişamına kavuştuğunu kayda aldı.

Tişörtle gitti, montla döndü

Bulut ve Sis Görsel Bir Şölen Oluşturdu

Hava akımının sürekli değiştiği Uludağ'ın zirvesinde, bulut ve sisin oluşturduğu görsel şölen de büyüledi. Kimi vadi, kimi dağın tepesine, kimi ise büyük bir alana yayılan sis ve bulutlar izleyenleri mest etti. Ayrıca mevsimsel oluşan göletler ise drone ile kayda alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler