TOGG, Yeni SUV Modeli T8X İçin Hazırlıklara Başladı

TOGG, Yeni SUV Modeli T8X İçin Hazırlıklara Başladı

Türkiye'nin Otomobili TOGG, Avrupa Pazarında Yer Edinme Hedefiyle Yeni B-SUV Modeli T8X'i Duyurdu.

Türkiye'nin otomobili TOGG, CEO Gürcan Karakaş'ın açıklamalarına göre, Avrupa'da yer edinme stratejisi kapsamında yeni bir adım attı. Karakaş, TOGG'un sedan modelinin ardından B-SUV segmentine odaklanarak, yeni T8X modeli için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Karakaş, 2021 yılında kurulan TOGG Europe GmbH'nın faaliyetlerini Avrupa'da genişletme amacıyla sürdürdüklerini belirtirken, Avrupa'daki ön satışların bu yıl sonunda başlayıp, 2025'te teslimatların hedeflendiğini aktardı. Karakaş ayrıca, yurt dışı stratejilerinin sürekli güncellendiğini ve Almanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa'nın ana pazarlarına odaklanma kararı aldıklarını vurguladı.

TOGG'un ilk modelinin satışına yönelik yoğun talebe dikkat çeken Karakaş, ilk satışın sadece 18 saatte tamamlandığını ve bu süreçte 20 bin araçlık siparişi aldıklarını ifade etti. Bu başarının ardından ikinci ve üçüncü modellere odaklandıklarını söyleyen Karakaş, T10F'nin ardından şimdi de B-SUV segmentinde yer alacak T8X modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Karakaş'ın açıklamaları, TOGG'un hızlı büyüme ve uluslararası pazardaki yer edinme stratejisinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Türkiye'nin otomobili TOGG, bu adımla yerli otomotiv sektöründe uluslararası rekabette önemli bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.